Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány keresztnevet lehet adni?...

Hány keresztnevet lehet adni? 2-3?

Figyelt kérdés

Adható akár 3 keresztnév is?

Ha valakinek van két keresztneve és még meg is keresztelik, akkor lehet 3?

Keresztelőkor milyen nevek jöhetnek számításba? Bocsi, de nem vagyok ebben jártas.

2012. szept. 13. 20:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Keresztelőn akkor kap még egy nevet, ha a hivatalos(ak) nem felelnek meg az egyháznak. De ez nem kerül sehová sem, csak a keresztlevélbe. Az én nevem sem volt jó, így kaptam egy csodálatos Erzsébet nevet. Kicsit sem bánom, hogy ez nem szerepel sehol... :)
2012. okt. 2. 14:31
 12/16 anonim ***** válasza:
off: mi a Rippel Herkules többi neve :D
2012. okt. 2. 15:14
 13/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem tudom, hogy milyen valásra keresztelnéd a babád, de a reformátusoknál nincs kereszt neve. Csak az amit mi adtunk. A katolikusoknál meg úgy lehet, hogy a keresztszülőről nevezik el. Legalábbis én úgy tudom bár ez nem fix.

2012. okt. 2. 15:18
 14/16 anonim ***** válasza:

Mi a 3. neve a Rippel gyereknek? Mert én krisztofer Herkulesről tudok.

Egyébként bérmálkozáskor kaphatsz egy 3. keresztnevet. Az lesz a bérmaneved. De ezt nem jegyzik sehol.

2012. okt. 2. 17:48
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

A Rippelék gyereke Krisztofer Herkules Ferenc :-))

(Hát nevet, azt tudnak adni ... Főleg ez a Krisztofer tűnik nagyon szépnek ...)

2012. okt. 2. 23:01
 16/16 Teju ***** válasza:

Keresztelőn lehet többet.

De kifejezetten jó ötlet a több keresztnév hivatalos iratokon!

Ügyfelekkel dolgozom és mivel az emberek valami miatt imádják a divatneveket, jó sokat kell várakozni, mire két általános névből sikerül beazonosítani valakit. Kovács Anita vagy Tóth Kristóf mellé nagyon kell még egy név.

2019. aug. 15. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!