Nagyon szörnyű volt a 15 hónapos oltás?
Nálunk nem volt semmi reakció vagy mellékhatás. Maga az oltás 3 mp volt, gyakorlott öreg róka doktorbácsi. Mire a kicsi észbekapott, már kész is volt. Utána sem vettem rajta észre semmit. Előre ne parázz! Figyelt majd a gyerkőcöt, de minden rendben lesz, ne aggódj!
És gratula az öcsi/hugihoz!
Nálunk egyik oltás sem viselte meg, csak a 15 és a 18 hós. Nem ijeszgetlek, csak leírom. A 15 hós után volt hőemelkedése, kiütései, a rég elfelejtett ekcémája is kijött durván. De ez semmi, a legszörnyűbb, hogy víziszonya lett, aznap nem fürdettük, másnap már nem lehett berakni a kádba, pedig addig a fürdetést nagyon szerette. Utánaolvastam, igazából kiviteles tünet lehet a víziszony, nem a víztől való félelem volt a lényeg, hanem hogy az oltás kihathat az idegrendszerre és az megmutatkozhat akár ilyen fóbiában is, volt, akinek a sötétben félt, stb. De ez ritka azért, orvos nem is tudott erre mit mondani, nekem kellett utánanézni. Végül, a sírásos, hisztis fürdetős kinzások után, vettem egy kis kádat, amitől szintén ordított, de szép lassan, fokozatosan, idővel újra belemerészkedett és mostmár akár a nagy vízben is elvan sokáig:)
Sok ez az oltás, nagy megerőltetés az immunrendszernek, és sajnos, megjelenhetnek tünetek. Én eleve oltás ellenes vagyok, nem voltam az soha, de emiatt az oltás miatt is, komolyan beleástam magam a szakirodalomba, cikkekbe, minden létező infót előkereste neten, könyvekben, dokumentumfilmekben és elképedtem, de ez más téma. A 18 hós oltás rendben zajlott, első nap láza volt, utána hőemelkedés, de ennyi, semmi probléma. Annyi, hogy a doktornő rosszul szúrt és elmozdította a tűt, így a két szúrás egyike a bőr alá mehetett, így begyulladt nagyon a helye, de pár nap alatt elmúlt.
Nálunk a 15 hós oltás tényleg durva volt, sajnos:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!