Elapadt a jobb mellemben a tej. Meddig szoptathatok még 1 ciciből?
Figyelt kérdés
2012. szept. 12. 12:14
1/10 anonim válasza:
sokáig mindenkinél van egy jo cici és egy rossz (roszbol nem cicizik a babu jóból meg igen ismerősöm két éve szoptatja igy ne aggodj!!!
2/10 anonim válasza:
Két éve???!!!
Mióta szoptatsz kérdező?
3/10 anonim válasza:
Próbálgasd a jobbot is azért. Amikor kijöttem a kórházból, azt mondta nekem az ottani védőnő h szoptassak két mellből felváltva.A "házi" védőnő pedig azt h nyugodtan lehet egyszerre csak egy mellből, normál, igény szerinti szoptatás mellett termelődik egy mellben is annyi amennyi kell. Ikrek is egy mellből esznek, nem? ha neked így alakult, akkor erre fog a szervezet beállni
5/10 A kérdező kommentje:
1 hónapja szoptatok!
2012. szept. 12. 12:22
6/10 anonim válasza:
NEkem szintén az egyik cicim "játszós" a másik az "evős" volt az elején. 3 hónapos a kisfiam, igény szerint szopizik. A nőgyógyászomtól megkérdeztem, hogy eleget fog-e tudni a baba és mennyire lesz felemás a mellem formája szoptatás után. Azt mondta, hogy egy mell is eltud látni nehézségek nélkül egy babát és nem lesz túl nagy különbség a két cici között mikor visszafejlődik. Szoptass nyugodtan tovább, DE mindig a nem jó ciciből kezd a szoptatást mindig és a másikkal folytasd. Még csak egy hónapos a baba van rá esély, hogy rendbe jön a "játszós" cici is! Nekem már tud annyit termelni amennyi elég egy evésre ha az a cici a soros! Mindenképp inger kell érje, hogy beinduljon! Egyébként mai napig a játszós cicim puhább és kisebb valamivel, olyan mintha nem termelne tejet, közben meg mégis! Ne add fel, kitartás! ;)
7/10 anonim válasza:
Az én fiam (most 8 éves) elég sokáig szopott. kb 2 éves koráig mindkét mellből, aztán még 7-8 hónapig csak az egyikböl. Persze ekkorra már a fő tápláléka az volt amit mi is ettünk. Leginkább megnyugtatáshoz, este és éjszaka kérte. Semmi különbség nincs a 2 mellem formája között.
8/10 anonim válasza:
Korlátlan ideig lehet csak 1 mellből szoptatni.
Védőnőm mesélte hogy volt egy anyuka akinek egyszerűen csak az egyik melle termelt tejet, de abból gond nélkül szoptatta a kislányát. Csak annyi hogy mindig arra teszi vissza a babát, abban is termelődik elég tej.
De azért még próbáld a jobb cicit is!
9/10 A kérdező kommentje:
A jobb cicimet egyszerűen nem fogadja el. vagyis sír rajta, mert ugye hiába próbálja, nem jön belőle semmi. próbáltam fejni is, de nem sikerült. Az az érdekes, h mikor megszültem, rá még 2 hétig annyi tej volt benne, h 150 ml-t simán lefejtem abból, a balból max 20-at. Egy idő után meg csak pár cseppet tudtam fejni, mára meg semmi. Eddig ha a bal cicin volt a bébim, akkor a jobból ömlött közben a tej. Ugyh szépen lassan lecsökkent a tejtermelődés benne, mára pedig teljesen "üres". Most a bal van teli annyira, h hogyha fejném akkor 1dl összejönne, de nem merem, nehogy ne tudjon szopizni a picim. Így majd ő szopizza 2.5-3 óránként és én nem fejem. De mondjuk remélem nem fog begyulladni. Csak van olyan, amikor elkezd szopizni, elalszik, hiába keltegetem, nem ébred fel és 2 óra múlva naná h éhes. De ha lefejném nem tudom termelődne akkorra újra. Mellbimbóvédővel szoptatok,mert alul van egy foga sajna és elég sebet tud ejteni a bimbómon és azt olvastam, h ezzel a védővel nem kap elég ingert a mell és kevesebb is termelődik helyette. Esetleg ezért apadhatott el? Rejtély :)
2012. szept. 12. 17:04
10/10 anonim válasza:
Az a lényeg, hogy szoptass nyugodtan tovább! Egy cici is elég! ;) Azt mondják, hogy nem jó bimbóvédővel szoptatni, mert a mellbimbó nem kap elég ingert és okozhat tejapadást, de nem tudom mennyire igaz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!