Akik tápszerrel egészítették ki a szopikat, meddig tudtak szoptatni?
Kisfiam 10 hetes és 6,7 kg. (4 kg-val született.) Mint látható, elég nagy étvágyú, és pár napja 3 órát sem bír ki két szopi között. 100-150 között sikerül két mellből szoptatnom, de egyre inkább borul minden, mert a gyakori szopik miatt keveset alszik, stb...
Első lányomat 12 hetes koráig tudtam kizárólagosan szoptatni, aztán 5 hós korában apadt el teljesen a tejem.
Azt hittem, a másodikkal tovább húzom majd, de többet enne, mint amennyit adni tudok neki, ki kéne pótolnom. Törvényszerű, hogy innentől egyre kevesebb lesz a tejem?
5 napos korától kapott pótlást a fiam, jellemzően délután és este.
11 hónapos koráig szopott, a reggelit hagyta el utoljára.
Nem törvényszerű a csökkenés, ha szedsz/iszol valamilyen tejszaporítót, és fejsz. Nem tudom a nagylány mellett ez mennyire kivitelezhető, de segítene, és is emiatt húztam 11 hónapig.
Már pár napja én is sűrűbben teszem mellre, de most nem látom a javulást. Lehet, hogy kezdek a kapacitásom végére érni...:) De még szeretnék adni egy kis időt magunknak, hogy hátha mégse kell elkezdeni.
A fejés tényleg problematikus egy 2 hós és egy 26 hós mellett...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!