Segítetted valamivel a babád az első önálló lépések megtételéhez?
Úgy igazán nem ösztönöztem, hanem hagytam hogy önállóan tegye meg az első lépéseket.
Persze olyan volt, hogy ültem a fotel mellett 1 méterre, és ő meg a foteltől eljött hozzám, tehát azzal hogy ott ültem viszonylag közel hozzá, arra ösztönöztem, hogy bátran elinduljon felém, és engedje el a fotelt.
szerintem hagyd
majd akkor fogja ha biztonságba érzi magát
nekem a lányom mikor 10 hónaposan próbálta egyedül esett egy nagyot orra utána 2 hónapig még bútorok mellet sem lépdelt csak ácsorgott majd egyszer csak 1 évesen elindult akkor már stabilan biztonságban
Vannak ezek a járássegítők, de kb. annyi az értelműk, mint a kézen fogva vezetésé. Max. azokkal a derekad nem megy tönkre.
Sajnos, amíg nem engedi el az ujjad, addig nem tudod rávenni, hogy magától is járjon.
Amíg nem érzik biztonságban magukat, addig csinálhatsz bármit.
A lányomat 1 hétig vezettem két ujjal, majd elindult.
Folyamatosan esett-kelt, de menni akart egyedül. Most 13,5 hónapos és már szinte szalad. Nagyon szépen megy.
Ráadásul sokszor kézen fogva akar menni, aminek örülök, mert így legalább biztonságban tudhatom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!