Lehet hamarabb ültetni a babát, mint ahogy magától felül?
A babát ne ültesd el ilyen fiatalon, mert a végén később nő ki, mint a sárgarépa!
(Viccen kívül: szerintem mindenképpen felültetheted. Példa erre: felülteted az öledben :))
lehet, csak nem szabad
rengeteget ártasz vele a gerincének
csak onnantól öltesd, amikor már magától is fel tud ülni
tudom, hogy nehéz, van egy olyan időszak náluk, amikor nagyon szeretnének ülni, de egyedül még nem megy, ezért frusztráltak lesznek, sírnak, az öledben ülnének, de a gerincet tartó izmok még nem elég erősek hozzá
várj néhány napot, 1-2 hetet és már magától is fog ülni
Nem!
45 fokos dőlésszögnél meredekebben semmiképpen sem, amíg magától fel nem ül.
Fektesd babzsák fotelre, gyerek pihenőszékbe, hordozókendőbe (nem kenguruba, még csak nem is csatos hordozóba!)
A párnával megtámasztás azért nem elégséges, mert csak a hátát támasztja. Ameddig a gyerinc melletti izmok, inak nem elég erősek, addig minden oldalról támasztani kell, de erre még az sem elég, ha körberakod párnákkal. A csigolyákat tehermentesíteni kell, amennyire csak lehetséges!
Függőleges helyzetben akkor legyen csak, ha a hónalja alatt is támasztod, tehermentesíted a gerinccsigolyákat, illetve ha hordozókendőben megfelelően van felkötve.
Egy-egy pillanatra engedheted, hogy felhúzza magát ülésbe, ha fogja a két ujjadat, de pár másodperc után engedd vissza, akármennyire ellenkezik!
Mellesleg szerintem később is ülne fel magától az a gyerek, akit ültetnek. Nincs meg a megfelelő motivációja, hogy magától felüljön.
OFF: "Az én fiam 3 hónapos korától ültetve volt. Sokat! Egyszerűen ordított ha hasra-határa fektettük. Ült az ölünkben. Ütöttem volna agyon??? Semmi baj a gerincével, már nagyfiú."
Ha fáj az oltás, akkor már be sem adatod? Inkább ordítson, mindhogy baja legyen...
Micsoda rövidlátó szemlélet! :-O Mázlija van a fiadnak, de nézd meg 50 éves korában is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!