Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Több rezsit fizettek, mióta...

Haramia kérdése:

Több rezsit fizettek, mióta megvan a baba? Mennyire jönne ki a rezsi szerintetek?

Figyelt kérdés

Szeretnénk albérletbe költözni a 14 hónapos kisfiammal. Nem szeretnék olyan helyzetbe kerülni, hogy ne tudjuk fizetni a számlákat, ezért utána járok a dolgoknak. Nyilván egy baba mellett megugranak a költségek. Sok helyen nézelődtem már és arra lennék kíváncsi, hogy egy 2.5 szobás, fűtés-korszerűsített lakás havi rezsije szerintetek mennyire jönne ki körülbelül?!

Mekkora a különbség a központi fűtés illetve a korszerűsített esetén a gázszámlában?

Köszi a válaszokat!

Előre is köszi a válaszokat!

2012. aug. 29. 15:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekünk egyedül a vízdíj lett több, kéthavonta 2000 Ft-tal, szerintem az még kibírható. A többi ugyanannyi.

Hogy mennyi a korszerűsített fűtésű lakás rezsije, azt nem tudom. Mi 2,5 szobás központi fűtésesben élünk, augusztusban így nézett ki:

Internet+tévé: 8 729

Víz: 11 989 (2 havonta)

Közös költség: 11 000

Villany: 5 548

Meleg víz+csatorna+szemétszállítás: 21 369, ez télen a távhő miatt akár 50 ezerre is felmegy. Ezzel nem tudunk mit csinálni. :(

Gázszámla 3 havonta jön, júliusban 6700 Ft volt. Ez nem egy akkora tétel.

2012. aug. 29. 15:41
 2/13 anonim ***** válasza:
Nem fizetünk több rezsit. Mióta megszületett a fiam a férjemmel úgy "spórolunk", hogy pl. gyorsan lehuhanyzunk, nem egy teli kád vízben fürdünk, így nagyjából egálba jön ki a pici minden napos fürdetése miatt
2012. aug. 29. 15:51
 3/13 A kérdező kommentje:
...hát nagyon kíváncsi vagyok, mert egyébként tetszene a lakás amit találtam, de egyedül vagyok a babával és tartok attól, hogy mekkorára szökik télen a számla...
2012. aug. 29. 15:56
 4/13 anonim ***** válasza:
Nekünk sem lett több a rezsi, meg is lepődtem, de ez van.
2012. aug. 29. 16:15
 5/13 anonim ***** válasza:
De ha csak Ti ketten mentek a babával, miért 2,5 szobásat nézel? Egy 1,5 szobásban is kényelmesen lennétek, és annak tényleg olcsóbb a rezsije sokkal.
2012. aug. 29. 16:17
 6/13 A kérdező kommentje:
igazából a lakáshoz egy ismerősön keresztül jutnánk és havi 40ezerbe kerülne, ami azt gondoltam nagyon jó ár 2.5 szobásért...máshol a 1.5 szobás is ennyi. Csak a rezsit kellene valahogy kigazdálkodni...
2012. aug. 29. 16:27
 7/13 anonim ***** válasza:
Nálunk megnőtt. Mi előtte nem főztünk, most legalább minden másnap; többet ég a villany, télen többet kell fűteni, több víz fogy mert egész nap itthon megyek wc-re (ez apróságnak tűnhet, de mégis) és többet is takarítok, mint mikor mind a ketten csak aludni jártunk haza :-)
2012. aug. 29. 17:53
 8/13 anonim ***** válasza:
én akkor is kicsibe mennék,pont a rezsi miatt. mi korszerűsített panelban laktunk, 60nm-en,több volt a rezsi mint a mostani 90nm-es családi házban. itt most 51 volt, úgy h fűtés átalányt fizetünk,ami a felét teszi k,i. panelban nyáron 60,télen 120 volt. rengeteg kertes házrész van nagyon jó árakon másfél szobás főleg,ahol tényleg csak azt fizeted amit fogyasztasz
2012. aug. 29. 17:58
 9/13 anonim ***** válasza:

ja és mi jelenleg 4 en vagyunk ennyi rezsire,most jön a 3. baba.most azért lett 51,mert sokszor locsoltunk a kánikulában,amikor nem volt locsolás,45volt.

utolsó

2012. aug. 29. 18:02
 10/13 anonim ***** válasza:

nekünk is 60-70 körül volt a panelban a 1,5 szobás lakásunk rezsije. 2,5 szobásnak biztos több, a fűtés nagyon megdobja.

nekünk is megnőtt babával, mivel férjem is én is baba előtt csak aludni jártunk haza, munka mániások voltunk :D most meg mindent itthon csinálok, ugye itthon sokszor lehúzom a wc-t, főzök, sokkal többet ég a lámpa, a számítógép egész nap be van kapcsolva... igaz közben elköltöztünk panelból kertesbe így csökkent a rezsi a közösköltség és a fűtés miatt. 2,5 szobás szerintem kettőtöknek nem éri meg, még ha annyi is ára mint a 1,5 szobásnak... de ha van a közeletekben kertes házas rész akkor ott is nézzél szét, mifelénk vannak kialakított kis 40 nm-es lakások kiadók, ugyan ott lakik a tulaj is, de havi 20-30.000Ft-al olcsóbbra jön ki

2012. aug. 29. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!