Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vásároltatok már használt...

Vásároltatok már használt cipőt kicsi, de már járni tudó babáitoknak? Miért?

Figyelt kérdés
2009. júl. 25. 19:39
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen vásároltam. Miért? Mert olcsóbb volt, mint ugyan az újonan. Ismerősöm kisfia kinőtte a téli bakancsát, odaadták 500 forintért, ugyan azt láttam a Humanic-ban, és ott 3000 volt. Szerintem egyértelmű, hogy azért vesz az ember használt cipőt, mert nincs pénze újra. Oké, új cipőt is szoktam venni, de általában minden szezonra 1-et, a többi használt.
2009. júl. 25. 19:56
 2/8 anonim ***** válasza:
46%

Nagyon nem egészséges kisgyereknek, babának használt cipő, mert az teljesen máshogy van kigyúrva, mint az ő lába, és csak árt neki.

Majd később nem 3000 forint lesz az ortopéd cipő meg lúdtalp, hanem 30.000. Én semmi esetre sem vennék használt cipőt, inkább spórolnék

2009. júl. 25. 21:40
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Annak idelyén uncsitesómtól örököltem a cipőket, s azt még az én hugom is hordta , s még mi is tovább adtuk,senkinek semmi baja nem lett tőle.

Mindenkinek más fontos, van aki használt cipőt nem vesz, van aki használt hordozót, van aki használt ruhát sem ad ad a gyerekére. Én újat is, használtat is veszek, hisz rengeted kell, mert kinövi leeszi elszakad stb.

2009. júl. 25. 21:45
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Az attól függ, hogy épp mikor tanul meg járni a gyermek.

A lányom húsvét óta jár, most 16 hónapos, itthon csak zokniban van, az utcán pedig használt cipőben, amit kaptunk és egyáltalán nem volt kitaposva.

A lúdtalp nem a kitaposott, használt cipőtől lesz, hanem a helytelen testtartástól.

Ezt tapasztalatból mondom, mert Nekem sosem volt használt cipőm és 20 éves korom óta iszonyatos hátfájásaim vannak, alig tudok lábraállni és az ortopédia már nem tud velem mit tenni,mert állitólag születésem óta lúdtalpam van. Most 37 éves vagyok. Úgyhogy én birom a fájdalmat.

2009. júl. 25. 21:48
 5/8 anonim ***** válasza:
68%
21:40-es: megnézném, hogyan spórolsz 43 ezer forint GYED-ből meg a családiból, ha ennyi az összes jövedelem. Nekem nincs jólkereső férjem, sőt, semmiféle férjem nincs, abból kell gazdálkodnom, amim van. A halálom, amikor valaki azt tanácsolja, hogy spóroljak, amikor fogalma sincs arról, hogy mennyiből élünk.
2009. júl. 26. 08:43
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Úgy látszik én vagyok az egyetlen, aki nem adott használt cipőt a gyerekére. A kisfiam most 3,5 éves, sajnos nagyon nagy bokasüllyedése van. / Szerencsére neki nem tűnik fel neki, ugyanúgy szaladgál mint a többi gyerek./ Most szerettünk volna neki szandit venni, de nem kaptunk..magas a lábfeje és az ő lábára sajna nincs már magasított szandi, ami tartja a bokáját. Így gyógycipésznél vettünk, amit szerencsére szeret is. Ilyen volt már neki az oviba is. Sosem vettem neki, kínai gagyi cipőt..ki tudja ha veszek, most milyen lenne a lába. A lányom most 3 hónapos neki sem fogok használt cipőt venni. Inkább legyen csak 2 cipője, de az jó minőségű, kényelmes legyen!
2009. júl. 26. 09:28
 7/8 anonim ***** válasza:
21,40 vagyok. Sajnálom, hogy nincs férjed, de attól még ne a gyerektől vond meg a dolgokat, ő nem tehet a te "bal"sorsodról, neki attól még jár az új cipő. Felnőttként biztos meg fogja köszönni, hogy fáj mindene a bokasüllyedéstől! Inkább vegyél 2 párat, de az új legyen. Kislányomnak is kettő van, egy szandi(4000) és egy zártabb esős napokra(8000), jah és nem egyszerre vettük meg, sőt biztos van a lányodnak nagyszülője, esetleg névnapja születésnapja, karácsony. Kérj tőlük cipőt az ünnepekre.
2009. júl. 26. 12:08
 8/8 anonim ***** válasza:
63%
Természetesen szokott ünnepekre cipőt is kapni, de ennél azért többre van szükség, pl. nem ér rá Karácsonyig beszerezni a téli cipőt. A -110 ezer forintból pedig igen nehéz még egy jópár ezer forintos cipőt is kisikeríteni. Ennél jobban már nem lehet spórolni, mégsincs pénzünk semmire. Örülök, ha tudok cipőt adni a lábára. Amúgy meg a használt cipői igen csak jó minőségűek, márkásak. Én is használt cipőt hordok amúgy. Gyerekkoromban nem volt használt cipőm, mégis rossz a lábam (nem lúdtalp, pont az ellenkezője, túl magas a boltozata a talpamnak), elég sok fájdalommal jár. Nem hinném, hogy a használt cipő a lábak legnagyobb ellensége. Amúgy meg mindenki a saját pénzével gazdálkodjon, könnyű kívülről okosnak lenni.
2009. júl. 26. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!