Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy legyek türelmesebb? Ti...

Hogy legyek türelmesebb? Ti mit csináltok amikor semmi sem úgy alakul ahogyan elterveztétek?

Figyelt kérdés
Mondok egy példát: fél éves lányom kétszer alszik napközben de tegnap úgy gondolta hogy délután már nem akar aludni. Egy ideig altattam itthon, aztán elvittem sétálni hátha úgy elalszik, de nem. Mire hazaértünk akkor csukódott volna le éppen a szeme a babakocsiban, de mivel már 7 óra volt gondoltam megfürdetem és legalább gyorsan elalszik (kb fél órával előbb mint szokott) és több mindenre lesz időm. Szerettem volna felmosni, odarakni a másnapi kaját ilyenek. Erre a lányom nemhogy könnyen aludt volna el, hanem hatalmas küzdelmek árán, úgy hogy 3X kellett visszamennem hozzá. Mivel erre abszolút nem számítottam totál fölment bennem a pumpa. Természetesen nem a babám előtt, hanem amikor kijöttem mindig az altatásból a férjemnek duzzogtam. Ez csak egy példa volt. Hetente előfordul sajnos ilyesmi. Szeretnék türelmesebb lenni, de nem tudom hogyan. Tudom, hogy nem óramű pontossággal kell működnie egy gyereknek. Igazából csak azt szeretném hogy higgadtabban tudjam kezelni az ilyen szitukat. Merthogy ezek még nem is igazi problémák. A hisztikorszakot (ha lesz)totál higgadtan szeretném kezelni majd. Mit tegyek?
2012. aug. 24. 21:14
 1/7 anonim ***** válasza:
92%
Bennem is gyakran felmegy a pumpa az ilyesmik miatt.Én ilyenkor sajnos a gyerek előtt is ki szoktam borulni.Ha már nagyon nem bírom odaadom az apjának (ha itthon van nagyritkán) én meg pihizek vagy csinálom a dolgom.
2012. aug. 24. 21:21
 2/7 anonim ***** válasza:
88%

szerintem először is mérd fel a helyzetet második nekifutásra is, olyankor azért már nem olyan ködös mint elsőre

én időnként sírni szoktam mikor valami nem sikerül

(pl. nem lett olyan finom a baba ebédje mint ahogy elterveztem, vagy véletlenül belekerül egy papírpelus a mosógépbe :D :D ez pont ma volt:( nagyon dühös voltam magamra)

és eleredtek a könnyeim, fogtam a babácskámat és sírdogálva mondtam neki hogy anya nem jól csinálta a dolgokat, és ő erre elkezdi tapicskolni a könnyes szememet és mosolyog és puszikat ad, és akkor már nem olyan kilátástalan a helyzet

2012. aug. 24. 21:23
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem mindannyian tudjuk miről beszélsz. Amit én próbálok az az, hogy rangsorolom a dolgaimat pl. mi fontosabb, főzés, takarítás... De nem tervezek! Minden történik ahogy történik, és ami belefér azt megcsinálom, ami nem , az meg úgyis megvár. És ne aggódj, nemsokára meglesz a napirendetek, szépen beáll a baba alvása utána minden sokkal könnyebb. Nálunk ilyen idősen még 3szor aludt a fiam, aztán kb 7-8 hónapos kora óta 2-t. Akkor nehezebb, mikor elhagy egy alvást, és hozzászokunk hogy akkor mi mikor legyen :) Addig meg sírdogálj ... sokat segít.
2012. aug. 24. 21:30
 4/7 anonim ***** válasza:

Igen :) Szóval, a babád túlfáradt. Ilyyenkor hagyd szundízni egy negyed ürát és legfeljebb később fogod lefektetni, egyszer-egyszer belefér.

Én lányom 2éves, van hogy kijövök a sódromból, persze aztán megbánom és bocsánatot kérek. Úgy tudtam megoldani ezt, hogy levezetem a feszültséget vagy a nap elején, vagy a végén. (vagy reggel kelek mindenki előtt és elmegyek futni, vagy délutáni alvás után tornázok egy fél órát-intenzíven.) Ilyenkor a babám eljátszik egyedül, a tiéd is elfog :) Érdekes lesz neki, hogy ugrálsz. Reggel mikor reggelizünk,akkor teszem fel az ebédet, aztán gyorsan elintézem a dolgokat és mehetünk játszani. Ebéd után alvás, akkor én is pihenek-mert fontos! Aztán ha felébredt akkor gyors takarítás-pakolás és 5-6fellé mehetünk játszani. 8kor vacsi, fél9kor alvás. Hétvégén nagytakarítok, mert akkor Apa segít. Nem könnyű tudom, de egyet fogadj meg, ha meg tudod. Akkor pihenj és aludj, amikor a bab, különben türelmetlen és ingerlékeny leszel. Én babám eddig egy éjszakát sem aludt át, úgyhogy tudom milyen fáradtnak lenni, főleg az elején. Hisztikorszak már nem problélma :) Az elején próbáltam rászólni, de többet értek azzal, hogyha megbeszélem vele és utána megölelem. Ha feszült vagyok akkor ő is, és így egymást dühítjük és mérgesítjük. Kitartás!

2012. aug. 24. 21:30
 5/7 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. És magadra is szánj időt! Néha fontosabb fél óra magadra, mint a takarítás.
2012. aug. 24. 21:31
 6/7 anonim ***** válasza:
Bocsi a hibákért
2012. aug. 24. 21:32
 7/7 anonim ***** válasza:
Pont ugyanez történt velünk is tegnap. Én már hangosan mondtam magamnak, hogy nem az ő hibája, hogy nem tud elaludni. Ezt vagy négyszer-ötször mondtam el, miközben a karomban ordított a gyerek. 1.5 órán keresztül sírt, mire végre bealudt. Aztán éjjel is fent volt másfél órát, ráadásul fél 7-kor végleg felkelt. Hát nem vagyok happy...
2012. aug. 25. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!