Hogy legyek türelmesebb? Ti mit csináltok amikor semmi sem úgy alakul ahogyan elterveztétek?
szerintem először is mérd fel a helyzetet második nekifutásra is, olyankor azért már nem olyan ködös mint elsőre
én időnként sírni szoktam mikor valami nem sikerül
(pl. nem lett olyan finom a baba ebédje mint ahogy elterveztem, vagy véletlenül belekerül egy papírpelus a mosógépbe :D :D ez pont ma volt:( nagyon dühös voltam magamra)
és eleredtek a könnyeim, fogtam a babácskámat és sírdogálva mondtam neki hogy anya nem jól csinálta a dolgokat, és ő erre elkezdi tapicskolni a könnyes szememet és mosolyog és puszikat ad, és akkor már nem olyan kilátástalan a helyzet
Igen :) Szóval, a babád túlfáradt. Ilyyenkor hagyd szundízni egy negyed ürát és legfeljebb később fogod lefektetni, egyszer-egyszer belefér.
Én lányom 2éves, van hogy kijövök a sódromból, persze aztán megbánom és bocsánatot kérek. Úgy tudtam megoldani ezt, hogy levezetem a feszültséget vagy a nap elején, vagy a végén. (vagy reggel kelek mindenki előtt és elmegyek futni, vagy délutáni alvás után tornázok egy fél órát-intenzíven.) Ilyenkor a babám eljátszik egyedül, a tiéd is elfog :) Érdekes lesz neki, hogy ugrálsz. Reggel mikor reggelizünk,akkor teszem fel az ebédet, aztán gyorsan elintézem a dolgokat és mehetünk játszani. Ebéd után alvás, akkor én is pihenek-mert fontos! Aztán ha felébredt akkor gyors takarítás-pakolás és 5-6fellé mehetünk játszani. 8kor vacsi, fél9kor alvás. Hétvégén nagytakarítok, mert akkor Apa segít. Nem könnyű tudom, de egyet fogadj meg, ha meg tudod. Akkor pihenj és aludj, amikor a bab, különben türelmetlen és ingerlékeny leszel. Én babám eddig egy éjszakát sem aludt át, úgyhogy tudom milyen fáradtnak lenni, főleg az elején. Hisztikorszak már nem problélma :) Az elején próbáltam rászólni, de többet értek azzal, hogyha megbeszélem vele és utána megölelem. Ha feszült vagyok akkor ő is, és így egymást dühítjük és mérgesítjük. Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!