Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A 15 hós oltás után volt...

A 15 hós oltás után volt valami baja a babátoknak? És az orvos milyen mellékhatásokat sorolt fel?

Figyelt kérdés
Ma egy hete h megkapta a fiam az oltást.Nekem azt mondta a doki h semmi baj se lehet.De viszont egy családbarátunknak már 30 napos "átfutást" mondott a dokijuk h addig lehet láz,bágyadtság stb.Tegnap is kellett már neki adnom lázcsillapítót,de ma estére 39.7 volt popóba mérve levonás nélkül.Holnap mindenképp elviszem a gyerekorvoshoz,de addig is kíváncsi lennék h kinek mit mondtak,egyáltalán valószínűsíthető e h az oltás miatt lázas v inkább más lesz a dologban.Egyébként más baja nincs.
2012. aug. 21. 23:07
 1/9 anonim ***** válasza:

A doktornő azt mondta, hogy az oltás után kb. 1 hét múlva lehet magas láz, és a füle alatt beduzzadhat (tapasztalatai alapján ez a leggyakoribb mellékhatás).

Mivel a Prevenárral együtt adják - fiam aznap este enyhén belázasodott a Prevenártól (mint mindig). Azon kívül semmi! Talán annyi, hogy következő héten pár napig étvágytalanabb volt.

2012. aug. 21. 23:25
 2/9 anonim ***** válasza:
előző vagyok: ez tuti az oltástól van a fiadnak! Az 1 hétre nagyon felhívta a doki a figyelmünket!!
2012. aug. 21. 23:28
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm,kedves vagy hogy írtál!!!

Akkor egy kicsit megnyugszok ha az oltástól lehet.Annyit érzékelek ebből h nagyon makacs lázzal lesz dolgunk szerintem mert a gyógyszerek után 2 órával is 38.3 volt neki később mérvén már 38.4.Mielőtt elaludt adtam neki megint nurofent,most tapintásra nincs láz,de később rá mérek.Csak ússzuk meg ezt az éjszakát és aztán a többi napot :)) és kedves válaszoló neked nem mondta a doki h meddig lehet lázzal számolni?Hány napig kell még félnem vajon?

2012. aug. 22. 00:15
 4/9 A kérdező kommentje:
Igen egyébként nekem is az nap is meleg volt a teste és nyűgös volt nagyon,akkor nem mértem a lázát mert úgy voltam vele mindenképp adok neki nurofent mert valószínű az oltástól ilyen és még mellé 8 foga jön egyszerre gondoltam arra is h nem e az viseli meg,tehát mindenképp alkalmas lett a szuszpenzió.
2012. aug. 22. 00:17
 5/9 anonim ***** válasza:

azt nem mondta, hogy hány napig tarthat, de a magas lázra és az 1 hétre helyezte az erős hangsúlyt.

Figyelj arra, hogy legyen több féle (minimum 2) lázcsillapító (különböző hatóanyaggal), és ezeket felváltva add!

Jobbulást!

2012. aug. 22. 00:24
 6/9 anonim ***** válasza:
fiamnak semmi baja nem volt 2 hete kapta. De a doki elmondta, hogy piros pöttyök és láz 2 héten belül előfordulhat.
2012. aug. 22. 01:37
 7/9 A kérdező kommentje:
A gyerekorvost azt mondta h most ilyen vírus van a levegőben.A fiam volt az 5. ezzel a panasszal h csak lázas és semmi más.Annyit mondott még h társulhat esetlegesen hányás és hasmenés is de ha eddig nem volt akkor már valószínű h nem is lesz.Az oltást kizárta teljes mértékben h az már nem okozhatja.Köszi mindenkinek!!!
2012. aug. 22. 11:58
 8/9 anonim ***** válasza:

1. vagyok. A doktornőd kicsit furcsa... Rákerestem neked a keresőben - itt találsz tapasztalatokat.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

2012. aug. 22. 14:07
 9/9 anonim ***** válasza:

érdekes dokinő, ha azt mondta, ne várj mellékhatást...ez tipikusan olyan oltás, hogy sokkal nagyobb eséllyel lesz mellékhatása, mint a többinek, mert itt igazi élő vírusokat juttatnak be a szervezetbe, nem legyengítetteket

7-14 nap a tünetekre az esély

mi 3 hete kaptuk, megúsztuk, semmi tünet, de mindenki más ismerősömnél 1 hét múlva láz (pár napon át), utána meg a pöttyök előjöttek

2012. aug. 28. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!