Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5hónapos babát a Balcsiban...

5hónapos babát a Balcsiban fürdetni?

Figyelt kérdés

egyik ismerősöm tett fel a közösségi oldalára képeket, ahol épp az 5hónbapos kisbabával fürdik a Balatonban. szerintetek lehet már egy ilyen kicsivel?az én babám fél éves, én a lábacskáit mártottam csak bele neki párszor.

nem vitát szeretnék, sem lehurrogni a másikat, csak kiváncsi vagyok a véleményetekre.

2012. aug. 21. 22:25
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem egy 5 hónaposat simán lehet.
2012. aug. 21. 22:36
 2/10 anonim ***** válasza:

4hónapos volt a lányom amikor bevittem a Balatonba, és ki se tudtam hozni, azóta is vizilány a kicsi.

Semmilyen betegséget nem szedett össze, a feje sem került a vízbe. Kint azonnal peluscsere, előtte alapos tisztogatás, kicsit csupaszkodhatott(száradjon).

2012. aug. 21. 22:57
 3/10 anonim ***** válasza:

Én is belevittem már ilyen idősen!

Hamarabb viszem és vittem élővízbe, mint pl. strandra, vagy babaúszós medencébe!

2012. aug. 22. 07:40
 4/10 A kérdező kommentje:

direkt irtam, hogy nem kötekedni meg vitát szitani szeretnék. amugy a legjobb barátnőmről van szó,nem egy olyanrol akit nem csipek v ilyesmi.

mondjuk a mi esetünk más, mert az én kisfiamnak volt egy csunya vesemedence gyulladása 5hetesen, s a mi háziorvosunk azt mondta h 1éves koráig ne vigyem vizbe se strandra,se természetesbe csak otthon a kádjában pancsizzon. lehet h ezért furcsálltam ennyire, s amugy simán lehet már ilyenkor. a nagyfiam igazi vizicsibe, ő 3éves s már 4hósan jártunk babauszira,de balcsin vele nem voltunk anno. köszi a válaszokat, már amelyik normális volt(1kivételével mindenkiét)

2012. aug. 22. 08:00
 5/10 anonim ***** válasza:

Utolsó! Javaslom olvasd el a kérdés utolsó mondatát még egyszer és utána szerintem kérj bocsánatot a kérdezőtől.

"nem vitát szeretnék, sem lehurrogni a másikat, csak kiváncsi vagyok a véleményetekre."

Egyszerűen kíváncsi volt, de ez csak neked nem jött le...

2012. aug. 22. 08:58
 6/10 anonim ***** válasza:
Szia! Én vittem 4 hósan, de csak amikor az első kánikula volt. Most már nem vinném, pedig már fél éves. Azért nem akarom bevinni mert már nem annyira jó a vízminőség mint nyár elején. Nem a kérdéshez tartozik de kiváncsi vagyok és szeretném megkérdezni hogy egy ilyen pici babánál hogy vették észre a vesemedence gyulladást? Egyáltalán hogy lehet észrevenni bármilyen komolyabb betegséget ilyen kicsin? SOkat szoktam ezen gondolkodni...
2012. aug. 22. 10:35
 7/10 anonim ***** válasza:
A vesemedence gyulladás általában nagy fájdalommal, és lázzal jár. Ha a gyerek fájdalmasan sír, és lázas akkor a doki általában megnézi a torkát, ha az nagyjából rendben, akkor szoktak vizeletvizsgálatot kérni, az kimutatja rögtön ha vesegond van.
2012. aug. 22. 10:42
 8/10 anonim ***** válasza:
Ezen az alapon akkor te is törődj inkább a saját dolgoddal, ahelyett hogy más normális embereket cseszegetnél.
2012. aug. 22. 10:59
 9/10 anonim ***** válasza:
Én inkább viszem természetes vízbe a Picúrt, mint egy zárt medencébe, mondjuk pl babaúszásra. Szerintem az ilyen medencékben sokkal könnyebb összeszedni bármit is.
2012. aug. 22. 11:01
 10/10 A kérdező kommentje:

nagyon megjártuk a poklot anno...

a kisfiam belázasodott, mindjárt másnap irány a doki, aki megnézte a torkát-hallgatta majd annyival elintézte, h biztos a nagyobb ragasztott rá vmit, és kupot adjak neki, ha nem mulik hivjam. pénteken hivtam h még mindig lázas a gyerek. azt sem mondta h vigyem be ránéz, azt mondta h hétfőn vigyem mert már biztos lecsengőben van a dolog...

persze este megint lázas lett, nem birtam bevittem az ügyeletre. ott mindjárt néztek vizeletet, ami tele volt gyennyel-fehérjével. fel is kellett mennünk azonnal a nepfrologiára.a laboreredményei az egekben(akinek mond vmit 32.000fehérvérsejtszám, 390crp),de mondták h nagyon erős kis fickó,mert az étvágya jó volt(szopizott csak)s a közérzete sem volt rossz, pedig kb félkomának kellett volna lennie.kiderült h e.coli okozta hugyuti fertőzés,amit lehet h még a kórházban kapott el születésekor...:S azt mondták h kb az utolsó elötti pillanatban lett elkezdve a kezelése, bele sem merek gondolni ha a dokinkra hallgatok és nem viszem be,leállhatott volna a veséje, vagy mégrosszabb...végül 1hetet feküdtünk bent reggel-este antibiotikum vénásan,majd 1 hétig reggel-este mentünk be szurira de már otthon lehettünk,majd még hetekig szájon át antibiotikum.volt egy izotopos, és egy hólyagfeltöltős vizsgálata is(katéteres).szoval nagyon megszenvedtük az egészet. természetesen a háziorvosunkat azonnal lecseréletem,s megmondtam neki a magamét...hát ez a mi történetünk. már fél éves nagyfiu, nem emlékszek remélem erre a procedúrára,amin át kellett esnie..

2012. aug. 22. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!