Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Céklát hogy készítettétek el?...

Céklát hogy készítettétek el? Van ötletetek, hogy ne legyen minden piros? Megfőzitek és turmixoljátok? Mivel lehet majd párosítani?

Figyelt kérdés
Legelőször simán adjátok a babának vagy már akkor is keveritek?
2012. aug. 19. 20:10
 1/9 anonim ***** válasza:
Először csak simán próbáld krumplival.Aztán én szoktam beletenni a kislányomnak csirkehúsit meg almát is.
2012. aug. 19. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
De hogy készítem el? Mennyi ideig főzöm?
2012. aug. 19. 20:46
 3/9 anonim ***** válasza:

A céklát elég sokáig kell főzni, bár már rég készítettem de olyan 40 percre emlékszem kb.

Egyébként én is ugyanígy főztem a céklát mint az első válaszoló.

Tehát felraktam 2 kisebb céklát, utána egy másik edénybe a csirkemellet és 1 szem krumplit, harmadikba pedig az almát. A végén ha minden puha összeturmixoltam és kész is.

2012. aug. 19. 21:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

1.vagyok

Én felszoktam kockázni a céklát,és azt felraktam főlni mivel annak több kell.Mikor félig puha volt akkor raktam bele a felkockázott krumplit.Ha megfőttek akkor botmixerrel összeturmixoltam.

2012. aug. 19. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

1.vagyok

Én nem főztem semmit külön,mindent egy edénybe.Csak először a céklát kell feltenni mert annak több kell.

A csirkéset én így csináltam:

Feltettem a céklát.Egy másik lábosba a felkockázott csirkét,mikor habos lett a leve akkor leöntöttem.És beleraktam a céklához.Utána beletettem a felkockázott krumplit és a végén mielőtt kész volt(10 perccel előtte)az almát.Ezt egy tálba tettem és a saját levéből tettem hozzá úgy turmixoltam.

2012. aug. 19. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Én is hasonlóképpen csinálom, mint az előzők, de az almát mindig nyersen turmixoltam a megfőtt céklás-krumplihoz, illetve a husihoz. Legalább abból ne főjjenek ki a vitaminok, mert sajnos főzés során elég sok távozik belőlük..
2012. aug. 19. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 Kiki01 ***** válasza:
Ha nem akarod hogy minden piros legyen akkor főzd a céklát kólön, addig ameddig kezdi elveszteni a színét. Sztem mondjuk annak kell egy óra is vagy még több is hogy puha legyen, szívós egy dolog:)
2012. aug. 19. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Az első lányomnak felkockáztam, és sütőzacsiban megsütöttem majd turmixoltam.Most, a második babámnak egyszerűsítettem a dolgon.Van párolóbetétem az egyik fazekamhoz.Na, abban gyorsan és finin meg lehet párolni szintén felkockázva.Párolás után turmixolni, majd szilikonos formában fagyasztani.

Mi a leggyorsabb megoldás?Lehet kapni előfőzött vákumcsomagolt céklát:D

Krumplival, és almával szoktam keverni (az alma nagyon jó ízt ad neki).Ha már kaphat husit a baba, akkor lehet belekeverni azt is.

2012. aug. 19. 22:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Az elején még alufóliában sütöttem, így a színét sem veszítette el. Aztán rátaláltam a konyhakész céklára :) Meg van már főzve, és vákuummal van tartósítva, így semmi káros anyag nincs benne! 200ft és 4 adagnyi van benne. Krumplival vagy rizzsel szoktam keverni, mellé husit adok.

Egyébként mi mindenre érted, hogy piros lesz? Mert az edényekről könnyen lejön a szín, a hozzákevert étel meg persze, hogy piros lesz, de az nem is gond. Max a kezedről jön le nehezebben, ez ellen meg kesztíűvel védekezhetsz.

2012. aug. 20. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!