Általános, hogy a kisebbik gyereket, babát szeretik jobban egy családban? Nálatok hogy van?
Figyelt kérdés
Meglepődtem, mert a minap erről beszélgettünk többen, és nem egy ember mondta, hogy szerinte a családban a legkisebb a kedvenc. Én úgy gondolom, hogy attól mert kisebb nem szeretem jobban, esetleg többet kell vele foglalkozni, figyelni rá.2012. aug. 15. 14:31
1/3 anonim válasza:
Nem,egyáltalán nem általános,szép is lenne,ha általános lenne.Én mindkettőt egyformán szeretem,de másképp.Kicsiért nagyért egyaránt az életemet adnám,és azért mert a kicsi a kisebb eszembe nem jutna a nagyot nem szeretni.Ilyen alapon a nagyot szeressük csak,mert ő az elsőszülött,ő vele bővült először a család?Ez hülyeség...Én még be nem "csusszant" a kistesó,pl nem tudtam azt elképzelni,hogy az első lányomon kívül,hogy tudnék még valakit,még egy gyereket szeretni?Terhes lettem,még mindig így éreztem,hogy nem tudom szeretni.Nagyon rossz volt.Azt hittem totál defektes vagyok.Aztán megláttam az első ultrahangon,és minden megváltozott.Imádtam őt is,12.hétig végig feküdtem miatta,utána lázasan vásároltam neki,amikor ismét császárom lett,mert leesett a szívhangja ugyanúgy izgultam érte,ugyanúgy zokogtam,mint az első babánál.6 hetes a kicsi,4 éves a nagy,imádom mindkettőt,bármit megtennék értük.
2/3 anonim válasza:
Nálunk fordítva van! A párom tesójának 1 évvel idősebb a lánya az enyémnél és őt jobban szereti a nagyi (párom anyukája), mint a mi lányunkat! De szerintem ez annak is tudható be, h ott a kislány nagyon hasonlít anyósomra! :) A nagypapa pedig az én lányomat szereti jobban! Szóval.... Nem minden esetben igaz!
3/3 anonim válasza:
Szerintem ez egyáltalán nem általános!
Persze a szülők némelyike a kisebbre jobban odafigyel, hiszen ő a kicsi, de pl. a nagyszülők a legelső unokát "szeretik a legjobban". Ezt viszont több a környezetemben élő/rokon családnál látom. De ezt sem merném általánosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!