Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Acetonos lehelet, na de mitől?

Acetonos lehelet, na de mitől?

Figyelt kérdés
14 hós a fiam, időnként érzem nála ezt az acetonos leheletet. Inni iszik rendesen, napi kb 1 litert. Semmilyen más probléma nincsen nála, pisi is rendben van. Megyünk majd orvoshoz, de kíváncsi vagyok, hogy tapasztaltatok-e már ilyet? Mindenféleképpen a cukor betegsére utal?
2012. aug. 13. 13:09
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

A majd arra vonatkozik, hogy 3 kor viszem, mert akkortól rendel az orvos, de köszi, hogy rögtön felelőtlen anyának vagyok titulálva...

És ha leviszem, helyben megméri a cukorszintet, és abból következtet is, vagy tovább is küld vizsgálatra? Csak mert nem szeretném, ha felületesen lenne kezelve. Van valakinek tapasztalata?

2012. aug. 13. 13:42
 12/17 anonim ***** válasza:

Ha semmi más tünete nincs akkor 99% hogy nem cukorbetegség.

Sok itt az okostojás. Az én lányomnak kb 2 éves koráig acetonos volt a lehellete, bármit csináltunk, és nincs semmi baja.

2012. aug. 13. 13:46
 13/17 anonim ***** válasza:
Szerintem akkor sem volnál felelőtlen, ha még csak most hívnád a dokit ez ügyben. Ha csak ennyi a tünet akkor nem olyan vészhelyzet, hogy éjjel be kell vinni akár az ügyeletre vagy bejelentkezés nélkül elrobogni a dokihoz (majd ülni 4 órát mire sorra kerülünk). Szóval nyugi nem vagy felelőtlen egyáltalán és nagyon-nagyon remélem, hogy a fiadnak nincs semmi baja. Majd írd meg mit mondott a doki!
2012. aug. 13. 13:49
 14/17 A kérdező kommentje:

Majd megírom mindenféleképpen. Most beszéltem a védőnővel, szerinte nem cukor betegség, mivel akkor folyamatosan lehetne érezni nála, és más tünete pedig nincsen, szerinte csak valamilyen savasabb ételt így bont le a szervezete. Ha szerdán még fenn áll ez a "szag" akkor vigyem le az orvoshoz, addig pedig itassam.

Barátnőmet felhívtam (2 éves a lánya) náluk is volt időnként ilyen acetonos lehelet, és semmi baja a kislánynak.

2012. aug. 13. 14:01
 15/17 anonim ***** válasza:

Fiamnál ici-pici kora óta érzetem ezt nagyon sokáig. Most 17 hónapos - már csak ritkán érzem.

Kutya baja :)

2012. aug. 13. 15:25
 16/17 A kérdező kommentje:
Végül nem voltunk orvosnál, mert mint kiderült szabin van... De tegnap el is múlt, délutáni alvásból felkelt, evett, ivott, és 1-2 óra múlva már nem is lehetett érezni, ahogy az óta sem.
2012. aug. 14. 22:01
 17/17 anonim ***** válasza:
Szuper:)
2012. aug. 14. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!