Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, akik nem cumiztattáto...

Anyukák, akik nem cumiztattátok a babátokat, mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés
Nem szeretnénk cumit adni neki és érdekelnének a tapasztalatok hogy esetleg mi mással tudtátok megnyugtatni?Cumisüveget sem adtatok?

2012. aug. 12. 20:32
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

előző:

A ciciről fogalmam sincs, hogy fog leszokni, mert nagyon függő, pedig sokszor már nincs annyi tejem, de ő akkor is ragaszkodik hozzá. Próbálok neki tejet adni cumisüvegből, de nem fogadja el. Elalváshoz is szüksége van rá. A mamák sem tudnak rá vigyázni, mert annyira anyafüggő és cicifüggő lett. Őszinte leszek, a nagyobbakkal könnyebb volt, ilyen idős korukban reggel és este kaptak a cumisüvegből egy üveg kakaót v. tejet, közben az ágyban összebújtunk, megvolt a meghittség is, napközben már mehetett a pohár v. csőrös pohár, de a kicsi hallani sem akar ezekről, csak a cici....

2012. aug. 13. 10:43
 22/32 A kérdező kommentje:

Egyetértek hogy minden gyerkôc más,és fel kell ismerni mi a legjobb megoldás.a szopási ingert szoptatással ki lehet elégíteni.szerintem mindenki szive joga eldönteni szeretne e adni vagy sem.nem tudom utolsó mennyi idôs a gyermeked,ha már idôsebb és mégis cicizne esetleg lelki táplálékról szól neki.

Szerintem kanyarodjunk vissza az eredeti témához,ugyanis nem megvitatni áll szándékomban a cumizás kérdését hanem tapasztalatokat szeretnék kérni cumit nem használó anyukáktól!

Aki említette a témába vágó kutatást természetesen szívesen elolvasom ha a vizsgálatot végzô nevét vagy a kutatás címét megadod.fontos ugye itt azt figyelembe venni hogy milyen etnikummal készült,reprezentatív minta alapján e,mekkora elemszámmal dolgoztak no és ki végezte?ugyanis sokszor gyártólobbi szponzorál meg ilyen "tanulmányokat".

2012. aug. 13. 10:58
 23/32 anonim ***** válasza:

előző (azaz 20-21-es)

17 hónapos, de ezt korábban is leírtam....és a tapasztalataimat is, mint nem cumiztató anyuka, hiszen kettő gyermekem sem cumizott...

2012. aug. 13. 11:59
 24/32 A kérdező kommentje:
Köszi hogy megosztottad,hasznos is volt!
2012. aug. 13. 13:55
 25/32 anonim ***** válasza:
2012. aug. 13. 20:34
 26/32 anonim ***** válasza:
Na persze..... mármint a linkre.
2012. aug. 13. 21:06
 27/32 anonim ***** válasza:

Hm, erre én is mondhatnám, hogy "na persze, a cumival (szerinted) nem olyan szép a gyerek, ugyhogy inkább bevállaljuk a bölcsőhalál kockázatot, de legyen makulátlan, cumi nélküli baba..."

De nem mondom :P

2012. aug. 13. 21:34
 28/32 anonim ***** válasza:

Nem azért írtam,

azért írtam mert most már megint mást mondanak.Mindez csak spekuláció.Ugyanúgy mint ahogy az altatás.Így ne altasd,úgy ne altasd.Sajnálatos módon nem tudják hogy miért történik a bölcsőhalál,szerintem ez egy örök rejtély marad:( Őszinte részvétem akikkel ez sajnos megtörtént,de ne kavarjunk már be ennyire

2012. aug. 13. 21:39
 29/32 anonim ***** válasza:
Nálunk is rátalált az ujjára. A cumisüveget nem hajlandó bevenni a szájába, kis csészéből itatom. Én örülök neki, hogy így alakult! Fél éves, bármikor megnyugtatja magát a cumizással, és nagyon kis ügyesen iszik pohárból. Ezzel már nem lesz gond :)
2012. aug. 13. 21:41
 30/32 A kérdező kommentje:

nem tudom ki ez a damato, nem találni róla nagyon semmit a neten. lehet csak egy doktori fokozatú tanársegéd vagy egy adjunktus egyetemen. nekem ebből nem derül ki pontosan mégis mire alapozza a hipotéziseit és azok a dolgok sem, amiket fentebb emlitettem. nagyon köszönöm hogy belinkelted azért!

ez a rész viszont idevág a témánkhoz:

"Nem szabad cumit adni azoknak a csecsemőknek, akik még nem múltak el egy hónaposak, és anyatejjel táplálják őket, mert ezzel megszakítanánk a kialakult etetési szokásokat." - magyarázta Damato.

"a megszakítanánk a kialakult etetési szokásokat" az, amiről beszéltem, vagyis megzavarja a szopását, ezt nagyon kevesen nem ismerik el, hogy igy van.

de mindegy is, mert hiszen továbbra is azon az állásponton vagyok, hogy mindenki döntse el mit hogyan szeretne csinálni. nem kell elmenni a ma is élő természeti népekhez, hogy lássuk, cumi nélkül is élnek és felnőnek a gyerekek, hiszen nem egy anyuka írt ide is, akik megvalósították ezt és még ujjszopás sem alakult ki.

szopási reflex alapvető funkciója az evés kielégítése, nem annak imitálása egy műanyaggal.

elfogadom, hogy sokan szeretik, esküsznek rá, így alakult náluk, minden ok volt stb., de hiszem azt is, hogy ezek nélkül is lehet, hiszen konkrétan családomban is vannak ilyen gyerekek, látom.

...de hagyjuk meg mindenkinek hogy azt tegye amit jónak érez.

nagyon köszönöm minden kedves hozzászolónak, és várok továbbra is szívesen élményeket, tapasztalatokat!

2012. aug. 13. 21:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!