Nagy baj, hogy 9 hónaposan még csak minimális mozgásformákat csinál?
Ezt inkább bízd a gyermek szüleire.Ha ők úgy látják,hogy még nem kell elvinni szakorvoshoz,akkor nem gondolom,hogy neked aggodalmaskodnod kellene.Amellett egy baba teljesen más képet mutat,ha csak "külső szemlélőként" látja az ember;mint ahogy a nap 24 órájában mutatja magát.
Látja gyerekorvos,védőnő is és ha gond lesz,ők úgy is tovább irányítják a kicsit szakorvoshoz.
Neked van gyermeked egyébként?Csak érdeklődöm.
Sajnos nem biztos, hogy a védőnő, vagy a gyermekorvos látja a problémát. Itt nálunk most két esetnél is letudták azzal a dolgot, hogy csak lusta a baba, pedig nem.
Most vihetik orvoshoz minden héten 2-szer a gyerekeket és egy kezelés 4-5 ezer forint.
9-10 hónapos volt az ismerősöm kislánya, mikor még nem ült (és nem úgy ahogy a kérdező írta, hogy mászni sem mászik). Kiderült, hogy az izmai nem fejlődtek megfelelően és nincsenek az aggyal megfelelő összeköttetésben. Most a Dévény-módszer segítségével már szépen ül a kislány és egyre ügyesebb lesz.
Persze ezt elsősorban a szülőknek kellene észrevenni és utána járni. Ha te ebbe beleszólsz még "mumus" lehetsz. :)
Remélem hamarosan javul a helyzet a picivel!
Kúszás, ami elvárás lehetne nála, a többivel tényleg ráérne meg. Hasán se forog körbe? Mert az is kúszásnak számít.
Én megmutatnám gyógytornásznak, de csak a biztonság kedvéért. Lehet ő ilyen kis lustika.
És szerintem nem nagy baba, emiatt igazán nem kell aggódni, nekem a 7 hónaposom 9,5 kiló, és mászik-felül-feláll, szóval nem hiszem, hogy ilyen szempontból hátrány lenne a nagyobb súly. (bár engem is próbáltak ijesztgetni vele, hogy majd emiatt mindent később csinál, de nem jött be)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!