Céklát hogyan készítitek? Boltban láttam bébi ételt, paradicsomos burgonyát, almát málnával, almát áfonyával, szilvát, körtét, de a hozzátáplálási táblázatban sok zöldség csak később adható, akkor most adjam vagy ne ha én készítem?
Szia!Nálam pont aktuális,mert tegnap kostóltunk és ma ettünk.
Megpucoltam ,összekockáztam,megföztem.Utána fött krumplival ,és egy kis forralt vizzel pépesítettem-izlett neki!Jó sokáig kellett fözni.6hós a lányom
En megpucolom, felkockazom es sutozacskoban megsutom. Osszesutom egyeb pucolt es apritott zoldseggel: krumplival, edesburgonyaval, brokkolival, sargarepaval, stb, amit eppen adni szeretnek neki a kovetkezo nehany etetesnel. Egy pici vizet ontok a zacsi aljara, mast nem. Kb husz perc alatt vajpuhara sul, nagyon finom zamata lesz, a kulonbozo izek is osszesulnek. En is kiprobaltam a vizben fozest, de ehhez kepest izetlenebb lett a cekla, meg a tobbi zoldseg is, gondolom a viz kivett az izebol. Allitolag a sima vizes fozessel nagyon sok vitamin is kimegy, ezert jobb parolni, vagy sutni.
Sutozacskot azert hasznalok, mert egyebkent anelkul siman tepsiben nagyon lassan sulnenek meg szerintem.
A masik kerdesedre a valasz: azert adhato mar bebietelben nehany zoldseg, gyumolcs korabban, mert azokat mas technologiaval keszitik. Peldaul a paradicsomot a heja es a magja nelkul dolgozzak fel, az apro magvas gyumolcsok szinten az allergen magok nelkul kerulnek az uvegbe. Igy mar adhatok. Hazi koszt is nagyon jo, en is fozok neki gyakran, de epp a valtozatossag miatt en szoktam neki bebietelt is adni.
A 3. valaszolo vagyok. En kulfoldon elek, de szerintem sutozacskot barmelyik aruhazban, vagy hipermarketben kapsz. Itt nagyon olcso, szerintem ott sem egy nagy tetel, foleg, hogy en 3 adag ebedet megsutok egyben, annyi belefer es ha nincs eppen fott hus nekunk keszitve, amibol kaphat a fiam, akkor meg azt is bele szoktam rakni a zoldsegekhez. A csirke-, vagy pulykamell megsul annyi ido alatt, mint a zoldseg.
Az edesburgonya igaz, hogy nem krumpli, csak a neve az, viszont szerkezetileg ugyanaz, nem puffaszt, nem okoz hasfajast, sot, elvileg egeszsegesebb es rostosabb, mint a krumpli, ugyhogy itt mar a hozzataplalas elejetol adhato. Es igy sutve raadasul nagyon finom is, edes es zamatos. Sokaig a fiam egyik kedvence volt, a krumplit nem igazan ette meg onmagaban, de az edesburgonyat siman eltuntette. Ceklaval keverve meg edesebb.
A magyar ajanlas szerint nem tudom, hogy mikortol adhato, vagy hogy egyaltalan benne van-e a hozzataplalasi tablazatban, mert ott nem olyan gyakori, viszonylag draga is (itt meg az osszes zoldsegesnel elerheto jo aron).
De a csicsoka is hasonlo, itt azt is ajanljak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!