Akik szoptatás után kiegészitésként tápot is adtak a babáknak, hány ml tápot adtak? Főleg 3-4hetes babákra gondolok
Én az első két hónapban mértem mennyit szopott.És olyan 90-100ml-re pótoltam ki.Nem szabad nagyon többet adni,mert kitágul a picike gyomra.
Elvileg,ha helyes választ szeretnék adni akkor Az életkort napokban számolva,abból 0.5-öt levonva,és 70-el szorozva megkapjuk a mennyiséget.Tehát a te esetedben ha négy hetes akkor( 28-0.5)=27.5 27.5x70=1925ml/nap ezt elosztod az etetések számával mondjuk 6 etetés=320.833 na ennek az 1/5 ill.1/6 részét eszi meg egy etetéskor ez kb.53 ill 64ml.De persze nem mindíg esznek egyformán valamikor megeszi a 90ml-t,de valamikor pl:tízórai csak 20,de van úgy hogy csak 10-et. Forráa "Baba lexikon"
Szia,
én az első három hónapot csináltam így annak idején.
Több verzió van a kellő mennyiségre.
1. A napi szükséglet a testsúly grammban, 1/6-a. Ezt osztod szét a napi étkezések számával és annyi az egy evésre jutó mennyiség.
(Ez nálunk sok volt)
pl. 4500g/6 =750 ez a napi szükséglet. Ha 7x eszik egy nap, akkor kb. 107 ml/ étkezés
2. Testsúly kg-ként 150-el kell számolni.
pl. 4,5 Kg a babó, akkor 4,5 x150= 675 napi 7 étkezéssel számolva 96 ml/étkezés.
(ez nálunk kevés volt)
3. Veszed a kettő átlagát, nálunk ez éppen megfelelő volt. 713 ml/nap, napi 7 étkezéssel: 100ml/ étkezés
ezek a mennyiségek összesen az anyatej és a tápszer mennyiségére vonatkoznak! De 10ml-vel nem tudod túletetni, sőt már 20-al sem!
Én annak idején szopi előtt és után is mértem a babámat, hogy tudjam mennyit evett, ehhez mérten egészítettem ki a fentiek szerint az adagot.
Szépen gyarapodott, szombaton már egy kis zsivány 1 éves lesz :)
Próbáld serkenteni a tej mennyiségét, az első 2 hónapban még van rá esély!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!