Szoptatós csecsemőnek cumi? Valóban leszokhat a cicirő?
szia!
nalunk nem okozott gondot,kb.2.5 hosan jott be a cumi.sem szopiban,sem szopasi kedvben,sem a mennyisegben nem hozott valtozast. :-)
hát nálam a két kicsinek nem kellet a cumi kiköpték :-)
viszont a nagynak adtam kb 2 hónapos korától 1 évesig
de csak és kizárólag alváshoz használtuk
ha kivettem a cicit akkor felébredt inkább kicseréltem cumira és aludt tovább
figyelj arra h soha nem kapja meg akkor ha éhes szal ne ezzel nyugtasd addig míg enni nem kap és ha nyűgös akkor sem dugd a szájába automatikusan inkább te nyugtasd meg
tanítsd meg neki h cumi csak alváshoz van és akkor nem lesz gond
Nálunk nem volt gond.
Kb. 3 hetes korától cumizott a nagyobbik fiam, mert különben kb. non-stop a mellemen lógott volna, néha közbeiktatva egy 20 perces alvást. Ahogy megkapta a cumit, onnan fokozatosan kitolódott a szopizások közötti idő és nőtt az alvások hossza is. 1 hét múlva már "csak" 2 óránként evett és közben aludt 1 órát :) Aki ezt nem élte át, annak fogalma sincs, hogy milyen nehéz. Engem is sokan elítéltek a cumi miatt, de pont lesz.rtam, ha egyszer a fiamnak ennyire nagy szopási igénye van, nem fogom egyfolytában a mellemen tartani vagy hallgatni az ordítását. Mert kb. ez a 2 dolog ment nála, amíg el nem kezdett cumizni. Ja és Avent cumink volt.
Utána még 11 hónapig szopizott, 6 hós koráig nem is kapott mást.
A kicsinél már rutinos voltam és a már az 1. héten kapott cumit, mivel ő is egyfolytában szopizott volna. Ő viszont 2 hónap múlva inkább átváltott az ujjára :)
Ja és őt is majdnem 1 évig szoptattam és 6 hós koráig ő sem kapott mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!