Miért van az, hogy reggel még van elég tejem a 3hetes babámnak, délután, este pedig már pótolni kell táppal?
Megint én:).
Igen, nyugodt lett mert a tápszertől könnyebben jól lakik, eltelíti hamarabb.
Azt írod, kap vizet. Ez is, mint minden pótlás hátrányosan befolyásolja a tejtermelést. Ha igény szerint szoptatod, akkor nem szükséges a víz, hiszen az első tej, ami a tejleadó reflex után ürül, vizes, szomjoltó.
Valamit nem értek, illetve értem, hogy miért gondolod de:
ha mellre teszed a babádat, és nem sír eközben, az azt elenti, hogy termelődik a tej, tehát van mit ennie, nem kevés neki. Az igez, hogy a tápszeres etetés után később éhezik meg, hiszen az nehezebben emészthető. De ha szoptatáskor nem sír a babád, akkor van elég tejed. Három hetesen icipici a gyomra, ezért is éhezik meg fél óra/ egy óra után. De ez nem azt jelenti, hogy nem elég a tejed, hanem azt, hogy a könnyen emészthető anyatej után hamarabb megéhezik.
Nekem az a tapasztalatom, hogy a legtöbb baba szopi után még simán eszik tápot, ha megkínálod.
Így tényleg el fogod apasztani a tejet.
Egyébként első baba? ha igen, akkor koncentrálj egyedül rá.Hidd el, nem lesz elég tejed,ha folyton pótolsz, mert szerinted éhes. Szoptasd, aztán ha sír, szoptasd megint, ha kell félóránként. Csak ettől lesz tejed!
Tudom, a háztartás a takarítás, de ebben az életkorban simán elszopnak egy órán át, alszanak felet, és megint nyöszörögnek, et teljesen normális!De ha szoptatni akarod,sürgősen pakold el a cumisüveget meg a tápot! Bízz a babában és magadban!
Ha nem sír, hogy éhes ne pótolj. Az, hogy elfogadja a tápot nem jelenti, hogy éhes maradt, hiszen a szopási igénye egy ilyen picinek szinte folyamatos.
Örülök, hogy a minél gyakoribb szoptatás mellett döntöttél:)!
Természetesen, még egyszer a kötekedők kedvéért leírom, nem mondta senki, hogy éheztesse a babáját, hanem azt, hogy a lehető legkevesebb kiegészítést adja gyakori szoptatás mellett.
Senki sem kötekedik, de azt elmondanám, hogy olyan is van, hogy a gyakori mellretétel esetén sem indul meg a tej...
Egyébként átmeneti méréssel meg lehet nézni, hogy mennyit szopott a baba. Egyáltalán nem az ördögtől való dolog a mérleg, még ha nem is divatos...Ha napokon keresztül nem jut elég tápanyaghoz a pici, az igenis éheztetés.
Kérdező, szerintem csak az ösztöneidre hallgass! Ha úgy érzed, hogy éhes maradt, akkor adj neki pótlást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!