Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van közöttetek olyan anyuka,...

Van közöttetek olyan anyuka, akinek a babája 10 hónaposan kapaszkodás nélkül és anélkül, hogy egy felnőttnek figyelni kellett volna rá, egyik helységből a másikba tud/tudott már futkozni?

Figyelt kérdés

Nincs jelentősége szerintem, hogy a baba mennyi idősen tud felülni, járni...stb, bár az enyém általában koránál előbbre tart. 9 hósan már segítség nélkül megkapaszkodva járt az ágy, szekrények mellett, lépcsőn felment a legmagasabb fokig (biztonságból persze ott voltam), és most, 10 hósan gyorsabb lett, az egész lakásban, közben kapaszkodás nélkül meg-megáll, de ha csak ritkán is szükséges a segítségem, a kezem ott van mellette. Anyósomtól kérdeztem, a lányának volt-e járókája,

és azt felelte, hogy úgy emlékszik nem kellett neki, mert mindkettő unokája 10 hósan már futkozott egyik helyiségből a másikba, a kezét se kellett odatartani, annyira "biztosan". Csak azért lep meg, mert hasonló korúak, akikkel orvosnál találkozunk, még itt se tartanak, mint mi, az orvos is meg van lepődve, mennyire előbbre van - miközben anyósom és rokonsága meg csupa ilyesmivel állt eddig csak elő. (Foguk is előbb jött...stb, még egyáltalán SEMMIRE se mondta, hogy a mi kislányunk bármit előbb tudott volna...) Viszont én a mi tapasztalataink alapján el sem tudom képzelni, hogy van ilyen, amit a kérdésben írtam - de hátha???

2009. júl. 17. 19:45
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Szerintem is megérdemelné a nagymama dícséretét, ahogy egyébként azok a babák is, akik később fejlődnek akármiben. Nem hangsúlyoznám ki főleg olyan babáknak, akik később fejlődnek valamiben, hogy az enyém milyen ügyes, hiszen minden babának óriási fejlődési lépés, akármikor jut el odáig!

Csak azért hagyom a kezem a testétől pár centire, mert mindenhol járólapok, márvány van, ami elég kemény, csak a parkettos nappaliban hagyom egyedül sétálni. Nagyon óvatos, így az első pár nap óta alig esik el. (De azt a pár napot leizzadtam!) Azóta, kb a 9 hós "szülinapja" óta jól esik, nagyon ügyes! Lehet, hogy van, aki bátrabb, és máshol is egyedül hagyná, én nem kockáztatok, anyós meg akkor sem dícsérné meg, mert ez az ő személyiségétől függ, úgyhogy mindegy.

Jó babázást, és dícsérjétek őket, hiszen megérdemlik! :))

2009. júl. 18. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!