Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A szoptatás hogyan hat rád?...

A szoptatás hogyan hat rád? Fogysz, stagnálsz vagy hízol tőle? Tapasztalatokat várok.

Figyelt kérdés
Tényleg igaz, hogyha az embernek már 2 éve nincs ciklusa és szoptatás alatt egy garmmot sem fogy, szoptatás abbahagyásával megindulnak lefele a kilók?
2009. júl. 17. 08:32
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Én még ott nem tartok,mármint 2évnél. A korházból hazaérve ugyanannyi voltam mint a terhesség előtt,maj visszajött 2hét alatt 6kg,utána még 2kg,azóta rajtam is maradt.Most 5hós a baba,a havim most jött meg először :(( Egy hét alatt lement 2kiló,de ezt betudom a melegnek és a kevesebb kaja,több ivásnak.... Amíg szoptatok fogyóba nem kezdek. A babának és a páromnak így is tetszem :) engem meg annyira nem zavar az a pár fölösleg.
2009. júl. 17. 08:41
 2/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 12 kg-ot híztam a terhességem alatt, 6 + volt rajtam,amikor a kórházból hazajöttem. Most 10 hónapos a fiam, még szopik. Még mindig 2-3 kg van rajtam. Nagyon nehezen megy le, pedig a fiam 3 hónapos korától tornázom. Mostanra kő keményem heti 5×50-60 percet. Figyelek a kajára is, nem eszem fehér kenyeret, du. többnyire csak zöldség-gyümölcs csúszik le, esetleg extrudált kenyér. Azt nem tudom, mi lesz, ha abbahagyom a szoptatást, de remélem visszanyerem lassan a versenysúlyomat, mert engem nagyon zavar, amit látok a tükörben :(

Te hohy állsz?

2009. júl. 17. 08:44
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát én ebben reménykedem. Szülés óta még 2 kg jött fel, azóta ez stagnál, 5,5 hónapos a babám. De úgy érzem, hogy főleg a lábaim tőtől-földig vizesek, és úgy általánosságban dagadtak. Ez is biztos sokat jelent. Na meg az, hogy sokmindent nem teszek az ügy érdekében. Én 67kg-mal kezdtem, 81-gyel mentem szülni, 73 voltam szülés után, most meg 75. Ez van. Amíg szopizik, mégha pár csepp is van, addig nem is akarok sok mindent csinálni. De remélem, ha már nem szopik, úgy lesz, ahogy írod, zuhanórepülésben távoznak felesleges kilóim:-))
2009. júl. 17. 08:47
 4/10 anonim ***** válasza:

3,5 hónapja szoptatok, nekem az első 2 hétben ment le 2 kiló azóta stagnál - se föl-se le, pedig néha olyan evési rohamok jönnek rám, hogy azt hittem hízni fogok vagy 10 kilót

54-gyel kezdtem a terhességet, 20 kilót híztam, úgyhogy 74-gyel mentem szülni, 62-vel jöttem ki a kórházból - most 60 vagyok hónapok óta

2009. júl. 17. 08:57
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is 12 kg-ot híztam, 5-6 kg plusszal jöttem haza, most 7 hetes a kisbabó, de kevesebb vagyok, mint a terhesség előtt.

Igazából csak a melleim nagyok, eltünt a fenekem ( amúgy sem volt nagy :( ), nincs hasam (ez jó), pálcikák a lábaim.

Nem nagyon tetszem magamnak. De a férjem szerint jól nézek ki, bár szerinte mindenhogy szép vagyok :) De ez a dolga, nem?

2009. júl. 17. 09:11
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Genetika....

Nálam egy gramm sem mozdul, még mindig 7 kiló plusszom van, úgy, ahogy a kórházból kijöttem....pedig próbálok normálisan enni, mindennap legalább 1 órát aktivan mozgok, a havi ciklus is beállt, mégsem "akarok" olyan lenni, mint voltam.:( Engem is nagyon lelomboz ez a dolog, kiváncsi vagyok, hogy a szopi után visszaáll valaha is az eredeti méretem....csak remélni tudom...hüpp.:)

2009. júl. 17. 10:00
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én 64,5 kilóval kezdtem a terhességet, 9,5 kilót híztam. Szülés után 2 héttel álltam először mérlegre, akkor voltam 61,5. A kisfiam tegnap volt 6 hónapos. Ez alatt a 6 hónap alatt +,- 0,5 kilóval változott a súlyom, szóval én stagnálok. Az azért hozzátartozik az igazsághoz, hogy rengeteget eszem és főleg édességet. Egyébként azt olvastam, hogy a szoptatáshoz + 500 kalóriát kell bevinni minden nap.
2009. júl. 17. 11:09
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
szia én most vagyok 10 kiloval nehezebb mint a terhességem elött a baba most 3 hos, reménykedem ha már nem szoptatok lemegy, pedig elmentem arobicra a 7.héttöl. de fel adtam inkább a baba egyenlőre aztán jöhetek én is:))
2009. júl. 17. 11:30
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Én a 13,5 hós fiamat szoptatom még. (Pár napja csak éjjel, de akkor kb. 4x.)

Pocakosan az első mérésnél a súlyom 62 kg volt, most meg 57 vagyok! És állandóan eszem. Igaz, amíg nem járt, átlag napi 2 órát sétáltunk és ugye folyamatosan cipelem, emelgetem, most meg a homokozóban futok utána. :-)

2009. júl. 17. 12:09
 10/10 A kérdező kommentje:
Rajtam még van 5 kg, de ez a szülés utáni első hónap óta. Én több mint 20 kg-ot híztam, de a többi azonnal lement rólam a baba nagy súlya miatt és a toxémia miatt nagyon vizes voltam. Viszont azóta semmi. Kezd már zavarni a dolog, mondjuk nem az 5 kg miatt, hanem az előtte felszedett még plusszos 7 kg... Nekem még nincs ciklusom /11 hós a babám/ és a védőnő szerint majd a szoptatás után lemegy, legalábbis könnyebben lemegy a fölösleg. Köszönöm a válaszokat, eddig csak mindenkitől a fogyásról hallottam :O) Szopi után kemény diéta vár rám.
2009. júl. 17. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!