Mivel előzzem meg, hogy babámat a bolhák megcsípkedjék? Esetleg az off szunyogriasztó jó lenne?
Ez így kicsit gáz:)
Nekem a bolha nyakörv jutott eszembe, hogy valami olyan ruhát kéne ráadni, mondjuk kisnadrág aminek van zsebe, abba bele varrnék egy kis darab a bolhairtó nyakörvből, így nem érintkezik a baba bőrével, és távol tartaná a bolhákat.
A szúnyog riasztó nem biztos hogy hatna, mert az szúnyogokra van, meg csak 1-2 órát hat, utánna meg ott fújnád mindenki előtt, hol öt szúnyog sehol, és bizony elég erős szaga van!
Ha csak a hordozóban vagy babakocsiban lenne, akkor talán nem csípnék meg, de mivel mindenki meg akarja majd fogni, simán átmennek a bolhákat a pairól a gyerekre, vagy csak leteszedbaz ágyra, vagy a földre hogy másszon, és már bele mászhatnak a ruhájába.
Nem normális dolog az, hogy valakinél nyüzsögnek a bolhák. Aki állatokat tart, az is tehet ellene, hiszen a XXI. században élünk.
Kerek-perec kijelentheted, hogy addig, amíg a bolha-problémával nem csinálnak valamit a rokonaid, addig nem viszitek oda a babát. Ebben az esetben nem Te vagy az, aki nem gondolkodik normálisan...
A másik megoldás az lehet, hogy a tatát berakjátok egy kocsiba, és valahol a tanyán kívül találkozik a babával. Én nem vagyok egy "túlaggódós" szülő, de biztosan nem vinnék pici babát bolhatanyára... (Nem mellesleg macskákat tenyésztettem, volt már bolhafertőzés nálunk is, és megoldható. Igaz, ki kellett takarítani az egész lakást, szőnyegeket, bútorokat, plusz a macskákat kezelni, de megoldottuk.)
Válaszolva a kérdésedre:baba boltokban van kimondottan csecsemőknek,babáknak való riasztó szer.Én semmiképpen nem használnám az OFF-ot,mert lehet olyan anyagokat tartalmaz,amire érzékenyek még ilyen korban.Azt hiszem a Chicco-nak is van;de az eladó tuti tud segíteni.
Mivel nem oda akartok költözni,csak gondolom egy viszonylag gyors látogatásról van szó,nem hiszem,hogy felelősségre kellene vonnod a családot.Ez van sajnos és kész.Megelőzhető a dolog így is,ez lényegesen egyszerűbb és nem lesz belőle családi botrány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!