Van köztetek olyan, akinek a babája 10 hónapos és még csak most kezd próbálkozni a mászással és a felüléssel?
Ha te felülteted, akkor minek akarna magától felülni? Lehet azért nem próbálkozik, mert nem kénszerül rá. Én babám ma 7 hós, sose ültettem fel én. Fel is ül már egedül.
Én úgy tudom amúgy, hogy nem nagyon szabadna ültetni a babát, amíg nem ül fel magától. Mondjuk ezt még 5 éve mondta szakorvos a legidősebb gyerekem születésekor az ortopédián.
inkább azzal van a baj, hogy nem mászik. és amíg nem mászik, örülj neki, hogy nem állt fel.
nagyon fontos lenne, hogy rájöjjön, mert ez indítja be a jobb és bal agyféltek együttes munkáját, ennek hiányában később gondok lehetnek.
orvos mit mondott, az izomzatával minden rendben? négykézlábazik?
Akkor én most minden aggódó anyukát megnyugtatnék:
fiam(15 hós) 800g al született 28 hétre.Folyamatosan hordozni kell neurológushoz,pszihológushoz,mert ilyen pici volt. Ő csak korr 11 hósan kezdett mászni, mondjuk előtte már 4 hónapja kúszott és olyan gyorsan,hogy nem érte meg neki a mászást,csak mikor kitettem a fűre:) ez tuti módszer, félt a fűtől és elkezdett mászni. korr 10 hósan állt, 12hosan lépegetett és még mindíg nem ült,csak a lábai közt és csak néha feletkezett meg magáról hogy mindkét kezét felemelje:) a dokik azt mondják,hogy ez így teljesen ok, van aki már szalad,amikor elkezd normálisan ülni.szóval nyugi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!