Mikor kell vinni a babát csípőszűrésre? Ez kötelező? Bővebben lent.
Nálunk a hazaadáskor az első dolga a dokinak, hogy ha megvan a kicsi tajkártsája, akkor irány a beutalóért, meg időponttért az ortopédiára.
Legkésőbb 2hónaposan megvoltak a szűrések.
Ugyan így megy nálunk a has-koponya-csípő uh is, azt is 3hónapos korig kérik csináltassuk meg.
Ez fura. Nálunk az 1. hónapos státusznál adta a Doki a beutalót az ortopédiára. Nézték hathetesen (mondjuk mi 8 hetesen kaptunk időpontot) és négy hónaposan is.
A vizsgálatokon nem csak lábtekergetés volt, hanem egyéb "tekerések" :) és ultrahang is!
A 6-8. hétig bezárólag kell elvinni csípőszűrésre. Elvileg a gyerekorvosnak kell beutalót írnia. Elég szétszórt lehet a dokitok, ha ezt nem mondta el. Egyébként ortopédiára kell vinni. Nem tudom, hogy merre laktok, de ha Pesten, akkor a Heim Pálba, vagy akár magán ortopédushoz, utóbbi legalább alaposan átnézi, a kórházban elég felszínes a vizsgálat.
Nem kötelező, de a gyermeked érdekében nagyon is ajánlott, hogy később ne legyenek gondok!
Mi a Balesetiben voltunk Pesten (Péterfyhez tartozik már) és nagyon alapos volt a dokinéni!
2.
Sajnálom, hogy ilyen hanyag (vagy csak feledékeny?) a doki :(
Biztos nincs semmi gond, de tudod: jobb félni :)
Szia!
Én is mikor vittem kötelező vizsgálatra a lányom a doki megnézte és ennyi, kérdezte hogy voltunk-e csípőszűrésen és mondtam hogy nekem nem is mondta senki hogy menni kellene.
Ő erre nem szólt semmit, szóval így nem is voltunk csípőszűrésen.
Én a 3. kerületben szültem.Lányom 3 hónapos koráig éltünk a kerületbe.Ott az első orvos látogatáson a doki azt mondta, hogy úgy látja nincs semmi gond a csípőjével, így el sem küldött.Megnyugodtam...
Aztán átköltöztünk a 15. kerületbe, ahol szinte az 1. kérdése az volt a dokinéninek, hogy voltunk-e, én mondtam, hogy nem mert az orvos úgy látta, hogy nincs baj.Na azonnal adta a beutalót..Úgy hogy mi majdnem 4 hónaposan jutottunk el.Én nem is értem.Ha elvileg kötelező, akkor miért nem küldenek el egyből?!Lehet mindenhol más a bevált módszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!