Ha egy baba Down-kórral születik, az már a születés pillanatától látszik rajta, vagy csak később jelennek meg a Down-kór tipikus testi jegyei az arcán?
Nekem annak idején azt mondta a nődoki, ha a tarkóredő olyan 90%ban elárulja, ha gond van. Orrcsont megtévesztő, lehet ugyanúgy egészséges babának is kicsi orrcsontja.
Kérdező!
Mki egészséget babát szeretne....de talán a fejlődési rendellenességek közül a down-kór az egyedüli, amelyik nem teszi "boldogtalanná" a családot. Ők mindig mosolyognak, bolondoznak...nem magas az értelmi színvonaluk ugyan...de hatalmas a szívük....Ezt csak leírtam.
Köszönöm szépen mindenkinek, amiket írtatok, az igencsak szívbe markoló.
Tudjátok a bátyám enyhe szellemi fogyatékos, a szülés következtében fellépő hosszú ideig tartó oxigénhiányos állapot miatt. De!!! A legszeretetreméltóbb ember, akit valaha ismertem, jószívű, kedves, mosolyog, boldog ember.
Attól függ, milyen családban nevelkedik.
A mi kis Gergőnk, akármilyennek születik, úgy fogadjuk el, ahogy van, és nagyon nagy szeretetben neveljük fel.
Még egyszer köszönöm a hozzászólásokat!
Szia! Természetesen egy teljesen egészséges kisbabád fog születni! :-)
Csak, hogy tudd, ha valakinek Down-os kisbabája születik, azt rögtön ahogy kibújik a baba, az orvosnak közölnie kell, általában ezt mondják: 21-es kromoszóma rendellenesség. vagy csak annyit, hogy 21-es. Ebből az anyuka is tudja, hogy down-os a babája, bár általában ez már nem meglepetés.
Ezt csak azért mertem leírni Neked, hogy miután hamarosan megszületik, azután már ne aggódj ezen, ne kezd el a babádat mustrálni, hogy hordoz e tüneteket. Ha "baj" lenne azt nyomban közölnék veled.
Minden jót, könnyű szülést Neked, és csodálatos életet kívánok a kisbabádnak:-)
Hogy vagy, megszületett már a babád?
:)
Nem, még nem, mivel programozott császárműtét lesz, a doki július 30-ára tervezi a műtétet. Ha addig meg nem indul magától...
Köszönöm mindenkinek az érdeklődést, ha épségben hazajöttünk és leszek már olyan jól, hogy gép elé üljek, mindenképpen megírom az "eredményt".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!