Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » "Harapós" a babám! Hogy...

"Harapós" a babám! Hogy szoktassam le róla?

Figyelt kérdés

sziasztok! 9 hónapos kisfiamnak 7 foga van és kb. 3 hete az a hobbija, hogy engem igyekszik megharapni (mást is, csak legtöbbször én vagyok a lehetséges célpont). ha sikerül neki nagyon durva, fáj, már kék-zöld fognyomok vannak rajtam. hiába van rágókája stb. persze rág mindent amit ér, de úgy tűnik legszívesebben minket csócsálna. persze ha felüvöltök kínomban, csak vigyorog.

igyekszem nem műsort csinálni neki ilyenkor, de annyira kis orvul tud támadni, hogy hirtelen csak az éles fájdalom és öntudatlanul is feljajdulok (pl. viszem pelenkázni, ő meg vállon harap).

Hogyan szoktassam le? volt már valakivel hasonló?

Köszönöm ha adtok tanácsot!

2009. júl. 14. 22:29
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
8 hós a fiam és ugyanezt csinálja, egy szerencsém van, hogy 2 foga van. Én rontottam el, mivel őszintén annyira szeretem a mocsok kis fejét és az egész miniembert, hogy szétzabálom szó szerint:) szóval nem kicsi puszikat kap, hanem harapom, cuppantom...szóval nyúzom! Igy ugyanezt elkezdte velem is, kúszik felém, elkapja a térdem és mintha engem utánozna, jól belémbújik, majd a két fogával jól megharap. Ma megfogta az arcom a két kezével, odarántott magához és jól szájon harizott! Ő szeretetből harap, ahogy a te kicsid is. Annyira szeret, hogy megzabál:) nem tudok segiteni....:-)
2009. júl. 14. 22:42
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
én ilyenkor, ha harapni készül, vagy harap, egyből felemelem és szigorúan nézek, hogy nem szabad. és odaadok neki valami játékot. a lényeg, hogy zökkentsd ki abból a pontból, mikor harap. ne hagyd, mindenképpen jelezd neki valamilyen módon, hogy ez nem jó neked. ne vigyorogj, ő hiába nevet. legalábbis az én fiam ilyenkor nevet. 11 foga van a 10 hós fiamnak, szóval én nem hagyom. mivel hátsó foga is van már három, én erre fogom, hogy azokat akarja edzeni. mindig adok neki egy kábelt. /pl számítógéphez tartozó usb-kábelt, amit nem szoktam használni, vagy régi telefontöltőt és ilyesmik/. ezeket a hátsó fogaihoz is hátra tudja tenni a szájában, és ettől lenyugszik. vagy adok neki babapiskótát, hadd rágcsálja. ő nagyon szereti. mivel már eszik mindenféléket, adok neki egy-két almafalatot vagy kenyérfalatot, hadd rágjon. utána megnyugszik, és egy ideig nem csinálja!
2009. júl. 14. 22:49
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi, hogy válaszoltál! igen, amúgy nagyon nagyon cuki kis dög :) időnként -ha előre látom, mire készül- le is tudom beszélni, mondom, hogy nem szabad. a vacakja úgy tesz, mintha nem is akart volna harapni! csak megnyal. (ez kb. 10-ből 2 alkalom) aztán amikor nem figyelek, jön a hari. de nagyon durva 7 foggal! :)

tudom, hogy szinte folyamatosan fogzik, zavarja is az ínye, de tuti, hogy élvezet is van a dolog mögött. szerencséje, hogy imádom :)

2009. júl. 14. 22:52
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm Neked is, kedves Második válaszoló! megfogadom a tanácsodat! próbáltam hasonlóan csinálni, de eddig nem sok sikerrel. próbálok szigorúbban. igazából legtöbbször nem tudok nevetni, mert marhára fáj :)

és hagyni sem akarom, de nagyon ügyesen megtalálja az alkalmakat.

mindenesetre igyekszem, köszönöm!!

2009. júl. 14. 22:55
 5/6 anonim ***** válasza:

Oh, a lányomnak 2 hónaposan kibújt az első 2 foga, most 16 hónapos és azóta folyamatosan célbaveszi a vállam a fogaival. Neki tetszik, mert azt hiszi Nekem is jól esik.

Általában olyankor kezdi a harapdálást, amikor már teljesen ki van készülve, fáradt és aludni kellene.

Kellemes babázást!

2009. júl. 14. 23:17
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Neked is, és jó egészséget a babádnak!
2009. júl. 14. 23:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!