Csak engem oktatnak ki mindig a baba táplálásával kapcsolatban?
Huhh...ez nálam is kiverte volna a biztosítékot! Ekkora babának ez tényleg "nagy falat" lett volna.
Tudod, a régi időkben ilyenekkel nem foglalkoztak. Nem is volt ennyiféle bébiétel, meg tejpépek, meg ilyenek.
Anyósomákkal szerencsém van, mert sógornőm kislánya most másfél éves, így ő már előre kiokatta őket a mai "trendről" a babák táplálásával kapcsolatban, így talán nem fogják tömni a babám korán ilyenekkel. Bár azért mondogatják, hogy anno ők pár hósan már miket ettek, de nem erőletetnék rám! Azért már pedzegetik, hogy azért fél évesen már meg lehet vele kóstoltatni a palacsintát, mert hogy a sógornőm kislánya milyen szépen ette. :)
Én kiállok amellett, amit vallok a hozzátáplálással kapcsolatban és nem hagynám magam eltéríteni. Ha kell, ki is oktatom az "okosokat", hogy én sem mászok bele mások életébe, szokásaiba! Te se hagyd magad!
Szia!
A lányom nyolc hónapos. 5 hónapja veszekszünk anyukámmal a táplálásán. Először azon, hogy miért nem kezdem már el a hozzátáplálást, utána hogy miért ezt, miért azt stb....
Mindennel baj van, szerinte totál le vagyok maradva, mindent késve adok a kicsinek.
Még volt képe azt is a fejemhez vágni, hogy bezzeg az unokatesóm milyen kis vasgyúrót csinált a fiából, mert ő ad neki enni rendesen!
Azért meg napi szinten küzdök, hogy felfogja hogy egy éves koráig nem kap tejet, és nem is főzünk tejet a kajájába. Neki ez már teljesen felfoghatatlan!
Anyu ugyanez. Viszont már szerencsére elmúlt a fiam 1 éves és kaphat tejet, most meg már nem érdekli. Azt mondja, hogy milyen tudományosan nevelem a gyereket.
Igaz ő a második fiam és annó 10 éve az elsőnél nem vettem túl komolyan a korosztályoknak megfelelő táplálkozást, de akkor sem adtam neki ilyen agyament dolgokat, hogy csípős pörkölt, tej, pudingok, csoki...
És nem is kell nekik, semmi szükségük nincs rá, csak a finom gyümikre és főzikre.
Jaja. A nagy "öregek" persze mindent jobban tudnak, sokkal-sokkal okosabbak mint mi kis "csírák", mi még mindig "gyerekek" vagyunk....
Régen köztudott hogy sokan egy kis pálinkával dörzsölték be a pici száját, vagy még itattak is vele hogy nyugton maradjon, ezt a baromságot érdekes most a nagy Ősök nem nagyon hangoztatták.....
Az én drága anyám most azzal jön hogy vegyek hagyományos pelenkát, mert régen is jó volt, most is jóóó. Most várom a második fiam, és nagyon sokat mocorog és rugdos odabent, most azzal jött, hogy biztosan hiperaktív lesz a gyerek, készüljek fel lelkileg...... no comment.....
Kitartás!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!