Egyik barátnőm kisfia. Megláttam, és kikerekedett a szemem.. De a baráti körben mindenki szépnek és normálisnak látja, vagy legalábbis mondja, én sem mertem másként tenni, nem szerettem volna megsérteni az anyukát. Saját tapasztalatom még nincs egy 6 hónapos gyermek súlyáról, gondoltam, megkérdezem: velem van a baj, szerintem ez hatalmas? Hozzátenném: rendes súllyal született, ennivaló volt, pár hónapig nem láttam, majd a legközelebbi találkozásunknál egy kis Michelin-baba lett belőle.
Előző Válaszolónak! Nem azért írják az anyukák, hogy nem normális a baba súlya, hogy adják be zaciba, hanem mert féltik a gyermeket. Csecsemőosztályon volt egy baba, aki 3 hónaposan 8 kiló volt, és megfigyelés alatt tartották, mert légzési nehézségei támadtak. Csupán ennyi!
2012. júl. 19. 10:31
12/20 anonim válasza:
8:20-as vagyok.
Utolsónak írnám: aki azt írta, hogy nem az, az a gyakoriságra vonatkozott szerintem, ezért ne kapd fel a vizet. De azért azt se mondd, hogy gyakori a fél évesen 10 kg-s baba, mint ahogy az sem gyakori, hogy 2 évesen legyen annyi.
Akinek 10,5 kg a 2 éves kisfia: megnyugtató, hogy nem csak Nekem van pici lányom:-).
2012. júl. 19. 10:33
13/20 A kérdező kommentje:
Hú. Köszönöm a válaszokat! Ezek szerint sok babakocsiban gurul ilyen nagyra nőtt baba:) Én személy szerint most láttam először, úgyhogy köszönöm a tapasztalataitokat.
2012. júl. 19. 10:49
14/20 anonim válasza:
A lányom 9,5 kilós volt fél évesen(eddig ő is csak szopizott), elég nagynak számított. 1 évesen már majdnem átlagos súlya volt, 11 kiló körül. Most 6 éves, kb 122 cm és 22 kiló, tök vékony csajszi.
2012. júl. 19. 10:58
15/20 anonim válasza:
Az én 2 évesem is 10kg körül van..De ő kicsin született.
2012. júl. 19. 12:14
16/20 anonim válasza:
Minden attól függ, hogy hány cm!
Az én lányom 1 éves és 9.2kg, ehhez 74cm és még így is sokan mondják, hogy milyen jó húsban van...
2012. júl. 19. 15:31
17/20 A kérdező kommentje:
Hát, ez a baba mindenhogy nézve óriási. Egy átlag 165 centis anyukájához mérten a gyermek akkor, mint anyuka egész teste fejjel együtt, és a feje is akkora, mint az anyukája felnőtt feje. Kibeszélésnek tűnik, de nem annak szánom, tényleg nem tudok megkérdezni senkit róla, centik tippelésében meg igencsak rossz vagyok, ezért viszonyítom így. Egy vele egykorú baba-ismerősöm szinte pontosan feleakkora, mint ő. De nekem nem úgy tűnt, mintha a másik babó lett volna pici, nekem ő olyan átlag súlyú-méretű babának tűnt mindig is.
2012. júl. 19. 15:46
18/20 anonim válasza:
sziasztok. az én kisfiam 10 nap mulva lesz 10 hónapos és 11 kilós. kicsit aggódtam hogy duci e de most egy kicsit megnyugodtam hogy nem csak az én babám ijen ducika :)
2013. okt. 14. 12:06
19/20 anonim válasza:
Sziasztok mamik!
Az én kislanyom 5 hónapos volt 21.-én és most 9,5 kg . Sajnos tejem 1 hónapig volt.. 3,5 kg-val született. A tápszer adagját sem eszi meg.. szóval szerintem normális és vannak ilyen babák. Én is aggódtam miatta, mindig magyaráz a doktornő, hogy ne adjak neki annyit enni.. de könyörgöm hogyan diétáztassak egy 5 hónapost?! Szóval bízom benne, hogy majd megáll a kisfiam ennyi idősen 8,5 kg volt. 1,5 évesen ő is “normális” súlyú lett :)
2019. jún. 23. 13:49
20/20 anonim válasza:
Most ne haragudj, de ez egy bunkó kérdés. Foglalkozz a saját gyerekeddel, mert ez nem egy aggódó, hanem egy kötekedő kérdés volt. Mi az hogy normális? Hogyne lenne normális.. vagy mire gondolsz, mi baja van attól hogy nagy baba? Mintha csak 3kilos babák léteznének :D Elárulom, 167 centi vagyok, a gyerekem 5 hónapos és 9,5 kg, 73 centi! Egészséges mint a makk, szerencsére normális, tapasztalt doktornőnk van, sose mondta hogy diétázzon, esetleg nagy vagy kövér. De tarkón is b*sznam azt aki lekövérezné vagy nagyfejűzné a gyerekem. Szóval ezt most a barátnőd helyett én teszem meg ;)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!