Szerintetek mikor váltsak pelenka méretet?
6 hetes a kisfiam és 5,2 kiló.Most a 2-es Liberot használjuk ami 3-6 kg-ig van viszont a 3-as 5-8 kg-ig.
Van itthon 3-as pampers amit ajándékba kaptunk az viszont még nagyon nagy rá.Szerintetek mikor váltsak méretet?
Köszi a válaszokat.
Akkor válts méretet, amikor úgy látod a babádon, hogy kicsi az, amit hord. Ne pontosan a pelenkán írtakat vedd figyelembe, mert az csak kilóra van, de ha már egy baba hosszabb az átlagnál, vagy pont azon a területen van több fogni való rajta, akkor már más a helyzet.
Amúgy én úgy tapasztalom, hogy a Libero pelus egy picivel kisebb, mint a Pampers.
Bocsi, hogy nem válaszolok! De mivel első babánkat várjuk, így butaságot nem akarok írni. Viszont a kapott válaszaid nekünk is hasznosak lesznek. :)
Köszi a kérdést!
Én mindig egy kilóval hamarabb váltottam a kisfiamnál, mint ami a csomagon szerepel. Tehát most 10 kg, de már az 5-öst használjuk (11 kg-tól). Ennek az oka, hogy rengeteget pisil, a háta közepéig kakis, ha nagyon belehúz :D, (ezért jó, ha magasabb a dereka a pelusnak) és vaskos a combja. Középen majdnem teljesen összeér a tépőzár, tehát pociban nem kellene még a nagyobb méret, de a határozott combocskák miatt muszáj.:)))
A lányom nagyon vékony volt, neki pedig mindig 1 kg-mal később kellett váltani, ő 7 kg volt, amikor a 3-6-ig méretet lecseréltük nagyobbra.... Ő volt a spórolósabb, hiszen minél nagyobb a méret, annál kevesebb a darabszám a csomagban. Ja és persze a méretezés márkánként elég határozottan eltér! A Libero, Müller sajt márkás, Huggies pl alapból kisebb, míg a Tesco színes, Pampers alapból nagyobb tapasztalataim szerint. (Szóval a Liberóból kisfiamnak már nem az ötös kellene, hanem majdnem a 6-os!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!