Dévény tornára járó babák anyukái, nektek hány hónaposan kezdett el mászni a babátok kúszás után és hány kezelés után?
Én is nagyon aggódom, és sokat sírok is emiatt, hiszen a születésével nem volt semmi gond...
Írnátok néhány gyakorlatot, hogy tornáztassam itthon? Nekünk annyit mondott a gyógytornász, hogy úgy próbáljam tartani a kis testét, mintha bukfencezni akarna.
Ha esetleg van még más is, ami hasznos lehet, akkor kérlek írjátok meg. Köszönöm!
Kedves anyuka!
Én is sokat töprengtem a Dévény tornán, de mivel nem Magyarországon élünk elég nehéz lett volna megoldani 120km utazással és szabadnapokkal, tehát eldöntöttem, tornáztatom én, itthon. Naponta 5- 10 percet masszíroztam a kezeit, látbait és mozgattam őket, úgy, ahogy én gondoltam, sokat forgattam én, mert még 7 hónaposan nem akart csak egy oldalra fordulni. Kitartóan csináltam ezt míg 9 és fél hónapos lett múlt héten, amikor is elkezdtett kúszni, mászni és tegnap reggel felállt egyedül. Teljesen lenyűgözött és erőt adott, azóta minden alkalommal feláll, ha a kiságyában van és egy kézzel kapaszkodik, a másikkal peddig lendületesen magyarázz, csodás :)
Teljes mértékben támogatom azokat akik tornára viszik gyereküket a fejlődése érdekében, én nem tehettem meg, de úgy érzem a gyerekemért amit tudtam megtettem.
Fel a fejjel, a torna biztos használ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!