Van olyan, amin képes lennél vitába szállni más anyukákkal?
Általában szóban két dolgot teszek ha nem értek valakivel egyet: - finoman, de kifejtem a véleményem
- vagy ráhagyom, csöndben maradok
de: képmutató módon egyetérteni vele nem fogok, hiába szemtől-szembe vagyunk.
Valamivel visszafogottabban, ezt nem tagadom, de ki állok (ki fogok állni) a véleményem mellett érvekkel.
pl. előfordult ez a mosható pelus kérdésben is, záporoztak a "tipikus" ellenérvek: "de ha a vízfogyasztást, stb. vesszük, nem is olcsóbb, nem is környezetkímélőbb..." Ha azt látom az ilyen illetőn, hogy csak hangoztatni akarja, hogy milyen "okos", akkor élőszóban ráhagyom (itt nem :)). Ha viszont azt látom rajta, hogy érdeklődne, csak ezek a jogos kételyei, akkor már kezdem is neki magyarázni, hogy miért téved. (nem kioktatóan, csak érvekkel)
A "mennyit legyen a gyerek a nagyszülővel" témában. Utálom, amimkor én vagyok a szaranya, mert a gyerekem a nagyszülővel van. Mintha ez nekik valami kínzás lenne, amit a saját önzőségem miatt kényszerítek rájuk. Röhej.
De nagy vitákba (már) nem megyek be. Elfogadom, hogy valaki úgy gondolja, hogy a gyerek 3 éves koráig az a jó neki ha 0-24-ben az anyjával van (a legjobb barátnőm is így csinálja, nem volt emiatt konfliktusunk). Elmondom a véleményem, ha szar napom van kicsit határozottabban, de ennyi.
Kedves első! Ha konkrétan gondolnék valamire, akkor válaszoltam volna magamnak. Ha úgy gondolod, hogy nem lehet rá válaszolni, akkor hagyd figyelmen kívül egész nyugodtan! :)
Nem tudom, mi benne az érthetetlen, de akkor megpróbálom megvilágítani. Van BÁRMI olyan téma, viselkedés, stb., ami miatt leállnál egy másik anyukával vitatkozni? Tehát megérné-e a saját álláspontodat elmondani, akár vitatkozni rajta, mert annyira zavar a másiké, vagy nagyon biztosan tudod, hogy sokkal jobb, ahogy te csinálod esetleg. Hát jobban nem tudom körülírni...:)
5-ös: igen, az érem másik oldala :-) Ez természetesen így helyes, nem bízzuk a gyereket megbízhatatlan emberre. Én sem bízom anyósomra; pontosabban én adtam volna neki egy esélyt, de a férjem nem.
Valamiért úgyis meg fognak szólni, ezért sem szeretek már idegenekkel ilyen dolgokról beszélgetni.
Igen, szoktam vitázni ami nálam nem egyenlő a veszekedéssel. Vita=logikus érvekkel próbálni bizonyítani az elméletünket/igazunkat; Veszekedés=érvek nélkül egymás pocskondiázása, legalábbis az én "szótáramban". És pl. már ez is egy vita. :D
De visszatérve... Általában a hordozás-nem hordozás témával kapcsolatban keveredek vitába, mert sokan feltételeznek rossz dolgot erről. Bár a valóságban sokkal visszafogottabb vagyok, mint pl. itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!