Ha vennék a csapra szerelhető víztisztító berendezést, akkor azt a vizet ihatja majd a babám is babavíz helyett?
Bármennyire "furcsa" lesz amit mondok, de többet fogsz ártani a víztisztó berendezéssel, mint amennyit használni.
A víztisztító berendezések ELSŐDLEGES célja az, hogy az ivásra alkalmatlan vizetn ivóvízzé kezeljék. Az ivóvizet már nem kell iható vízzé kezelni...
A lényeg, hogy volt egy ötlet, amiből "kereskedelmi, populáris terméket" készítettek, ezzel jó sok embert lehúzva.
A hazánkban forgalmazott ivóvíz tisztasága semmi kívánnivalót nem hagy maga után. Tartalmazza a szükséges ásványi sókat, klórtartalma nem haladja meg az eü. határértéket, ízre nem rossz. Most amennyiben te kivonod és mesterséges úton pótolod a víz ásványianyag-tartalmát (mert ugye ezt teszi egy víztisztító), akkor egyrészt az életviteled fenntartása mellett az ásványianyag-háztartásod fel fog borulni (amennyiben nincs más helyről pótlás), másrészt kevésbé ösztönzöd szervezeted a védekezésre. (Tekintve, hogy "steril" vizet iszol, így az immunrendszerednek nincs mi ellen védekezni...)
A baba számára adott "tiszta víz" szintén elég nagy problémát tud okozni. Ugyanis neki még nincs kialakult immunrendszere, így amennyiben te "steril" vízzel itatod, nem is igazán fog kialakulni az a mértékű immunitás, amelyre egy szervezetnek szüksége van. Hazánban SEHOL nem található olyan minőségű víz, amely a szervezet (akár fejlődő, akár kifejlett) káros hatással lenne. Az tény, hogy "tele van bacilussal" (mert ugye ezzel hirdetik a víztisztítókat), de ezek a "bacilusok" (illetve egyéb mikroszkopikus organizmusok) azt a feladatot látják el, hogy terhelik (de nem túlterhelik) a szervezet immunrendszerét, ezáltal óvnak minket az igazi fertőzésektől.
A babának az első időszakban adott forralt víz tökéletes ital, ugyanis természetes eredetű ásványi anyagokat tartalmaz.
Persze nem tilos víztisztítót vásárolni, csak nem biztos, hogy ÉRTELME is van.
Nekünk már 2 éve van,nem a gyerek miatt vettük, és nagyon szeretem.Pld. amióta ezt a vizet használom a kávéfőzőbe nem vízkövesedik.Előtte havonta kellett tisztítani.Ezzel főzök,ezt isszuk.Azóta nem vettünk boltban ásványvizet.Mi nem bántuk meg.A férjem naponta 3-4 l. folyadékot benyakal ,én is elég sokat.
Nyilván mindenkinek más a véleménye róla.Nekünk maximálisan bevált.
A picurnak is ezt adom de én is felforralom még.
A vízkőtelenítés az egész más tészta. A vízkőtelenített víz a háztartási célokra abszolút ideális (mosni pl.)
De emberi fogyasztásra a zéróhoz közeledő vízkőtartalmú víz igencsak KÁROS. (A minimálisan elvárt is legalább ötös faktorú vízköves víz, ez az eü. határérték is.) Viszont sok vízkőtelenítő berendezést láttam, ahol 1-2-re volt állítva a vízkőszint. Az pedig egyértelműen egészségre KÁROS.
Az első hozzászólásomat sem laikusként írtam, nem vélemény, hanem a természettudományokkal foglalkozó szakemberek egybehangzó véleménye. És nem a vízkőkezelő által alkalmazott (esetleg társult tulajdonú) szakemberek mellébeszélése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!