Ti méritek hogy hány grammot eszik a baba?
Figyelt kérdés
2 hetes a babám,és a védőnő szerint minden étkezés után mérnem kell mennyit szopizik.annyira frusztrál...2012. júl. 14. 16:42
1/8 anonim válasza:
hát előnyös lenne..
így tudod igazán mennyit evett..hol többet hol kevesebbet..
bár ha ez frusztrál, akkor mi lesz később????
2/8 anonim válasza:
Dehogy mértem! :) Nem is értem a védőnőt.... de komolyan! Halálosan felesleges méricskélni, ha megvan a napi 5 pelus, a baba láthatóan jól érzi magát (eszik, alszik) és a HETI hízása megvan. A kórházban mérték naponta a babám este az első héten. Itthon már nem. A védőnőm is azt mondta felesleges para, mert a babák nem egyformán esznek. A lényeg, hogy hetente mértük nála tanácsadáson és mivel szinte szemmel láthatóan gyarapodott, sosem mértem. Nyilván vannak okok, ha kell (ha koraszülött, nehezen indul be a tejtermelés, nincs elég pelus, stb.), de amúgy teljesen felesleges! :)
3/8 anonim válasza:
És honnan tudod, hogy a heti hízása megvan? Én is méricskéltem. Így képben voltam azzal is, hogy mennyi tejem van. Persze később már szakavatottabb szemmel fogod nézni a babád, és valóban meg fogod tudni állapítani, hogy eleget evett e, De amíg e téren rutintalanabb vagy, akkor célszerűbb mérni, míg meg nem tanulod a jelzéseket.
4/8 Kiki01 válasza:
Egyszer nekem is azt mondta, hát 1 teljes napig bírtam. Persze hol ennyit evett, hol annyit, szóval mér ebből is látszik h semmi értelme nem volt. Azért naponta egyszer, reggel mindig megmérem a babámat, az is elég támpont h hízik-e rendesen. Ha meg rendesen hízik, akkor meg kit érdekel mennyit szopik?
5/8 kíváncsicska válasza:
Én nem mértem mert nem volt mérlegünk.Nem volt koraszülött súlygyarapodással jöttünk haza a kórházból.Ha frusztrál pláne ne mérd.
6/8 anonim válasza:
dehogy mértem! Jól gyarapodott, ha lett volna gond az más. Ha minden oké, felejtsd el, élvezzétek szopizást! Ha nem percre pontosan szoptatsz, biztos lehetsz benne, hogy annyit eszik amennyi kell neki :)
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Nem koraszülött szerencsére,3400g-mal született 40.héten.letettem a tollat,papírt,3 naponta mérlegelem fürdés után és ennyi...
azért kellett írnom mert volt 150g súlyesése a kórházban,mert ugye a baba barát kórházban nem adnak pótlást még akkor sem ha nincs teje az anyának.teljesen kiéheztették,2 napig nem kapott semmit,de látom már hogy itthon nagyon összekapta magát!
az frusztrált hogy állandóan írkálni kellett még pluszban a lefejt tej mennyiséget is,nap végére azt sem tudtam hol vagyok,nagyon sok felesleges energia és idő ment erre sztem amit a babámmal is tölthettem volna.köszi még1-szer!
2012. júl. 15. 17:33
8/8 anonim válasza:
az enyém 220 grammot eset a 3650-ből, hat hetesen 6 kg lett, úgyhogy nyugiiiii! Jó babázást!!!! (ja és nem mértem akkor sem :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!