Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bele van írva valamibe a...

Bele van írva valamibe a babák vércsoportja? Ha igen hova?

Figyelt kérdés
Nekem 3és fél hónapos a lányom és ezen gondolkodtam mostanság, hogy még a vércsoportját sem tudom.Nincs benne a kis könyvében se.Nektek se?

2012. júl. 13. 20:42
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
69%
A kórházi zárójelentésén van feltüntetve, illetve az egészségügyi kis könyvében.
2012. júl. 13. 20:47
 2/16 anonim ***** válasza:
59%
Nekünk benne van az orvosi kiskönyvében.
2012. júl. 13. 20:49
 3/16 anonim ***** válasza:

Ma már volt egy hasonló kérdés, nem tudom ki kérdezte.

Ott leírtam, hogy nekem a zárójelentésen rajta volt a baba vércsoportja is, és még páran írták, hogy nekik is.

De többen írták, hogy nekik nem volt rajta.

Egy anyuka megjegyezte, hogy neki azért nézték, mert ő RH negatív, és ilyenkor nézik, amúgy nem szokták...

Szóval lehet kórháza válogatja, vagy épp az RH - vagy + faktor számít tényleg.

Én szintén RH nega vagyok amúgy.

Műtét vagy véradás vagy bármi eü. gond előtt úgyis megnézik, pikk-pakk kész van egy ilyen vizsgálat.

Amúgy az én vércsoportom is egy műtét előtt derült ki, már tizenévesen.

2012. júl. 13. 20:50
 4/16 anonim ***** válasza:
55%
Én úgy tudom, hogy csak akkor csinálnak vérvizsgálatot, ha az Anya rh-. Én az vagyok, így a kislányomnak csináltak vérvételt, külön leleten van rajta és a zárójelentésen is.
2012. júl. 13. 20:50
 5/16 anonim ***** válasza:
55%
Nekünk nincs egyik gyereknél sem, se a kiskönyvben, se a zárójelentésen. (3,5 éves és 7 hónaposak)
2012. júl. 13. 20:51
 6/16 anonim ***** válasza:
nekem a régi oltási kiskönyvemen volt rajta (amit nyolcadikba lecseréltek - azóta se tudom a vércsoportom, csak annyithogy 0-ás)
2012. júl. 13. 20:53
 7/16 anonim ***** válasza:
89%
Kisfiam 2010 decemberében született, fehér színű egészségügyi kiskönyve van. Annak az 5. oldalán van az "Orvosi vizsgálat újszülött korban (Az újszülött osztályról való hazabocsátása előtt az újszülött osztály orvosa tölti ki) rész, ott van a távozási súly, vércsoport (köldökzsinórvérből tájékoztató jellegű), diagnózis, táplálás: hazaadás előtt: kizárólag anyatejes kapott/kiegészítő táplálást (tea, tápszer) kapott, dátum, orvos aláírása. Ezt a részt is ki kell töltenie a kórháznak hazaadás előtt, itt van írva kisfiam vércsoportja is. Nem tudom, hogy most milyen eü kiskönyvet adnak ki, lehet, az újabbakba ezt már nem írják bele. (Mondjuk én akkor arra lennék kíváncsi, hogy miért nem.)
2012. júl. 13. 21:00
 8/16 anonim ***** válasza:
67%
A babánál kizárólag akkor csinálnak vércsoport meghatározást, ha az anya RH- , ugyanis ilyenkor, ha a baba rh+ az anya AntiD-t kap, hogy a következő terhességek során nem legyen gond az összeférhetetlenséggel
2012. júl. 13. 21:03
 9/16 anonim ***** válasza:
80%
2010 októberi kislányomnak nem volt benne a kiskönyvében, de a zárójelentésen igen.
2012. júl. 13. 21:04
 10/16 anonim ***** válasza:

7. vagyok

Többek írják itt, hogy csak akkor nézik a baba vércsoportját, ha az anya vércsoportja RH-, de nekem RH+, kisfiamnak is, semmi AntiD-t nem kaptam, nem is kellett. Lehet inkább kórházfüggő a dolog?

2012. júl. 13. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!