Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Éhes vagy szomjas? Hogyan...

Éhes vagy szomjas? Hogyan lehet a kettőt megkülömböztetni?

Figyelt kérdés
2 hós múlt. Tápszeres baba. Így is többet eszik, mint lehetne. Mégis van, hogy úgy csinál mint aki éhes és még messze van a kajaidő. Hogyan tudom, hogy ez biztosan az éhség jele, vagy szomjas inkább? Ilyenkor adok neki teát, de mégis van, hog tovább keres. Nem merem növelni a tápszert, mert így is többet kap és bár most nagyon formás baba és szépen hízik, nem akarom felfújni a tápszerrel. szerintetek? Van valaki hasonló helyzetben?
2009. júl. 12. 12:42
 1/3 anonim ***** válasza:
Szia! Olyan nincs, hogy többet eszik mint kellene, annyit eszik amennyit a szervezete megkíván. Ki mondta ezt neked hogy többet mint kellene? Ha nem növeled az adagját mindig, persze ésszel akkor majd oda juttok, hogy éjjel többször felkel, mert nem lakik jól nappal, vagy napközben hallgathatod a nyüszit. Nálunk ha szomjas akkor nem is fogadja el a tápszert, vagy ha éhes akkor csak úgy nyakalja a teát. Ahhoz, hogy egy kicsit húzd az időt, adj neki nyugodtan teát, az nem árt meg, főleg ha nagyon meleg van, neki is kell a folyadék, és érzi hogy van valami a pocikájában.
2009. júl. 12. 12:55
 2/3 anonim ***** válasza:

Ó, a kicsi drága, a cicit keresi, a megnyugvást, és a biztonságot. Az enyém is tápszeres volt. A szopóreflexe még kb. 4 hónapos korig működik (addig keresi a cicit).

De tápit én is mindig annyit adtam neki, amennyit kért, ő is sokat evett, de nem hízott el, csinos, formás 8 hónapos :)

2009. júl. 12. 13:00
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

A védőnő mondta, hogy mennyit ehet, így is annál jóval többet eszik. Korababa és mindig a súlyából számolom az adagot és így is annál többet kap, mint ami az adagja lenne. Persze növelem én neki, most is növeltem, de így is olyan kis éhenkórász. Így is azért elég szépen hízik. Kap teát is.

Méghogy a nagy melegben nem úgy esznek.... :D

2009. júl. 12. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!