10 hónaposom miért nem tud darabosat enni?
Avval a 4 pici fogacskájával még nem tud rágni, ha lesz több fogacskája mondjuk úgy 8 tájékán akkor nyugodtan próbálgasd a darabosat is.
Nálunk is hasonló volt a helyzet, egy kicsit összenyomkodtam villával és akkor már szépen megette.
én azon a véleményen vagyok, hogy akkor tud majd darabosat enni ha megtanul. ha fuldoklás volt a darabos kajából ezért nem adsz akkor ne is várd, hogy megtanuljon.
pont a fuldoklás után kell adni, mert akkor már tudja, hogy vigyáznia kell, viszont ha pár nap szünetet tartasz elfelejti.
mi kölesgolyóval kezdtük, majd kuki, és jöttek a péksütik aztán a darabos kaja. ínyével nagyon szépen elrágott mindent, fogatlanul 10 hónapos korától úgy ette az ételt ahogy mi, persze felvágtam neki, de nem turmixoltam egyáltalán :)
Köszönöm a lepontozást annak, aki adta, annyira szeretnén tudni, hogy ő hogy csinálná....
Öklendezik vagy fulladozik? Mert nem mindegy. Az öklendezés teljesen természetes, minden baba átesik egy ilyen perióduson.
A kölesgolyó azért jó, mert a szájban ha nyál ér hozzá, azonnal negpuhul, ezért szokták ezt ajánlani.
A kollégám praxisában volt egy kisfiú, aki 3 éves koráig csak pépeset
volt hajlandó enni, oviba menetel előtt vért izzadtak vele, hogy megtanítsák rágni. Persze ez egyedi és extrém eset, de valós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!