Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kell valamivel ösztönözni?

Kell valamivel ösztönözni?

Figyelt kérdés

13 hónapos a kislányom és még nem jár. A bútorok mentén lépeget már. És ha "megfeledkezik" magáról, akkor megáll támaszkodás nélkül a bútor mellett, pl ha nagyon bámulja a tv-ben a kedvenc reklámját, vagy ilyesmi.

Ő inkább négykézláb közlekedik, de mostmár legalább 3 hónapja. Azt hittem rövidebb idő telik el a négykézlábazás és a totyogás közt.

2012. júl. 8. 05:56
 1/4 anonim ***** válasza:
Majd elindul magától, nem kell siettetni. Kisfiam 8 hónaposan kezdett mászni, és 13 hónaposan, tehát öt hónappal később indult el.
2012. júl. 8. 08:09
 2/4 anonim ***** válasza:
Nyugi, ne siess annyira, nem vagytok elkésve! Az én lányom 15 hónaposan indult el egyik napról a másikra, olyan ügyesen, mint aki mindig is tudott járni!:)) Előtte ő is sokáig csak mászott, állt, még kapaszkodva lépegetni sem akart igazán!
2012. júl. 8. 14:50
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia,

kislányom 8 hónaposan négykézlábazott és feltámaszkodott bútorokra, lépegetett támaszkodva, tologatta a székeket stb. Nagyon vártuk már, hogy elinduljon és 'csak' az első szülinapja után egy héttel indult el önállóan de akkor viszont egyik napról a másikra és nagyon stabilan! Viszont felállni egyedül még utána kb. egy hónappal tanult meg támaszték nélkül. Addig ha fel akart állni elment négykézláb bútorig, falig és ott állt föl és ment.

Szóval nekünk is több mint négy hónap telt el mire bútorok mellett lépésekből önálló járás lett! :) (Egyébként én is nagyon vártam már, hogy elinduljon.)

2012. júl. 8. 16:32
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Akkor jó, hogy nem vagyunk lemaradva. Csak a környezetemben több baba is 10-11 hósan már kétlábon is közlekedett. És hát ilyenkor a gúnyos kérdések a járni tudó babák anyukáitól kicsit elgondolkodtattak. De nem aggódom, eddig minden folyamat megvolt szépen.
2012. júl. 8. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!