Másnak is nagyot csökkent a libidója, mióta gyereke van?
17 hónapos lesz lassan a kisfiam
mióta megszületett ugye ő az első mindig,de már ijesztően azon veszem észre magam,hogy szinte egyáltalán nem érdekel a szex.
Ha a férjem nem kezdeményezne,lehet,hogy nem is szexelnék.
Félek,hogy ez nem normális.
Miért van ez?
Van akinél szintén ez a helyzet?
Van megoldás?
Szoptatod még a kisfiadat?
Szedsz fogamzásgátlót?
Mert ez a kettő szülés után folyamatosan fenntarthatja a vágycsökkenést.
Ha nem , akkor ideje lesz kicsit kettesben, gyerek nélkül töltened pár órát a férjeddel, hogy újra egymásra találjatok.
Sok sikert és kitartást!!!
Én is így vagyok/voltam. Lányom 21 hónapos, és csak pár hónapja érzem magamat újra nőnek...
Megoldás: hát...nehéz helyzet, mert tulajdonképpen az egész agyadat kellene átállítani. Én is ezen dolgoztam sokáig.
Ha képes vagyok kilépni az anyaságból, ha nem csak a gyerekre gondolok, hanem kicsit nőként is képes vagyok újra életre kelni, akkor igenis érdekel a szex, és jól is esik.
Ha viszont mindig a gyereken agyalok, ha a fáradtság képes leverni (vagy csak arra fogni), ha csak anyaként gondolkozok, akkor nehéz a helyzet és olyankor nem kívánom én sem a szexet, sőt...kifejezetten elegem is lesz belőle.
Tehát egyrészt fontos, hogy másképp gondolkodj, az agyadat át kell nő funkcióba kapcsolni (ez úgy lehetséges ha te magad is elhiszed, hogy attól még, hogy anya vagy, ugyanúgy lehetsz nő is, a gyerek ezt nem fogja megsínyleni).
Másrészt egy kis síkosító, egy hosszabb előjáték...egy kis kettesben lét a pároddal gyerek nélkül...
Amúgy megértelek, és tudom, hogy nem könnyű, főleg úgy mikor azt olvassa az ember, hogy szülés után 4 héttel már szexistennő volt az anyuka, és minden gondolata a szex körül forgott. Nekem ez nem is hihető, de ha elhiszem, akkor meg magamat érzem hülyének és bénának.
Szóval nem vagy egyedül.
Kapcsolj ki kicsit, és először gondolatban próbálj meg a szexszel megbarátkozni, és ha ez megvan, akkor jobban tud hiányozni a dolog testileg is!
Köszönöm....sokat segítettetek azzal amit írtatok!!!
Kicsit megnyugtató,hogy nem csak én vagyok ebben a helyzetben.
Próbálok másként gondolkozni és kikapcsolni.
Reméljük rendben lesz az a dolog.
A szoptatás nagyban rátesz, de én pl. 7 hónapig szoptattam, és másfél évig utáltam a szexet jóformán...
Sokkal komolyabb hormonális, lelki háttere lehet ennek, és aki szerencsésebb, és nem esik ebbe bele, az soha nem is fogja megérteni.
Aki meg beleesik, azt hiszi, hogy csak ő olyan szerencsétlen, pedig vagyunk egy páran...de mindenen túl leszünk egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!