Milyen autós hordozót ajánlotok?
Szerintem a Maxi Cosi az ami ár-érték arányban, és minőségben is megfelelő - olyan 40-45 ezer forint körül van, ha jól emléxem. Mi végül Römer-t választottunk, első baba, nem igazán voltunk képben ,hogy miket is kell figyelni, így utólag már azt mondom nem érte meg - nem rossz ülés persze, de ma már mást választanék.
2012. júl. 6. 11:42
Nekünk Concord Trimax van, az 36 kg-ig jó. A későbbiekben szét lehet szedni, akkor ülésmagasítóként használható. A Concord az egyik legbiztonságosabb gyerekülés (még a Römer iyen, de asszem az drágább).
[link] Most épp le is van értékelve.
2012. júl. 6. 12:04
Hát ha nem ül, akkor semmiképpen sem jó a 9 kg-tól való. 0-18-as való akkor neki.
5 hónaposan még kicsi a I-es kategóriához.
Itt az idei ADAC teszt, ha számít az, hogy biztonságos legyen az ülés, bár 0-18-ban csak egyet teszteltek, az is megbukott.
[link]
Concord Ultimax az egyik legjobb, de elég húzos az ára.
Itt néz körül, nagyon jó ülések vannak nagyon jó áron:
[link]
2012. júl. 6. 12:05
Nekem is ugyanez volt a problémám, végül Concord ultimax (0-18) ülést vettünk. Ezt be lehet kötni menetiránnyal ellentétesen is, amikor még a pici nem tud ülni. Ha már ül, akkor menetirány szerint is be tudod kötni. Az ADAC teszt szerint nagyon biztonságos. Csak arra kell figyelni, hogy elég hosszú-e a biztonságiöv abban az autóban, amiben használnátok (mi a nagyszülők autójába pl. csak menetirány szerint tudjuk bekötni).
[link] 2012. júl. 6. 12:13
5/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a gyors válaszokat,nagyon hasznosak voltak! :)
9-36 súlykategóriás ülést ne vegyél. Nektek szerintem 0-18 kg-os ülés kéne, mert még pici a babád.
2012. júl. 6. 12:39
Miért gondolod, hogy kinövi az autós hordozót?
9-36-ost szerintem se vegyél,mert egyrészt nagy súlyt ölel át, másrészt Nektek az még nagy lenne. Szerintem 0-18-as ülést nézegessél. És menetiránynak hátrafelé használjátok.
Itt van a 2010, 11 és 12-es Adac teszt:
[link]
[link]
És egy cikk a biztonságos ülésről:
[link]
2012. júl. 6. 14:45
8/10 A kérdező kommentje:
Onnan gondolom,hogy ami nekünk van,azt a babakocsival együtt vettük;nem egy "felső kategóriás" hordozó;leginkább a méretei miatt sem.Már kilóg a gyerek lába és elég "furán" van benne.Nem tudom pontosan ezt mennyi idős korig/hány kilóig ajánlják,de nekünk már tuti kicsi.Akkor mindenképpen a 0-18 kg-osok között fogok keresgélni.Köszönöm a jó tanácsokat! :)
7. vagyok: Nekünk is a babakocsival együtt volt az autósülés. Ezekre az van ráírva, hogy 13 kg-ig jók, de a babák hosszra szokták kinőni. Akkor nőtte ki, ha a feje 1/3-a kilóg az ülésből, vagy a biztonsági öv a baba válla alatt van egy ujjnyira. Az nem baj, ha kilóg a lába.
De a 0-18-as ülés tökéletes lesz. De erre is azt fogják mondani Neked sokan, hogy azért ne használd menetiránynak háttal, mert akkor nem fog elférni a baba lába. De ez nem igaz, a gyerek szépen behúzza török ülésbe. A mi gyerekünk 15 hónapos és még hátrafelé utazik.
2012. júl. 7. 20:55
0-13 vagy 0-18as ami fordítva beköthető, mert 1,5 éves korig úgy kell szállítani. Nekünk Graco Logico S hordozónk van. Fiam 14 hónapos 87-88cm és 11 kg de simán belefér.
2012. júl. 8. 00:59
Kapcsolódó kérdések: