Mikortól lehet gluténtartalmú kajákat adni a babáknak? 1 éves kortól?
sztem döntse el mindenki maga a beszerzett infók alapján.
Sokan aszt mondját, hogy 1 éves korig várni kell, a védőnőm azt mondta, hogy 10 hós korban kezdjem el a kóstoltatását. A TV2-n a babamagazinban meg azt mondta 1 szaki, hogy fél évesen jó ha elkezdi az ember, mert akkor hamarabb kiderül, ha baj van.
Most akkor sztem én eldöntöm, aztán lesz ami lesz. Én 9 és fél hós korában adtam neki kiflicsücsköt, nem lett baj így most már kenyeret is eszik sonkával, kis reszelt sajttal.
a gluténtartalmú ételeket 6-8 hónapos kortól nyugodtan be lehet -fokozatosan!- vezetni.
azok a babák, akik hajlamosak az érzékenységre, már 4-6 hónapos kortól kapják orvosi felügyelet mellett (pl. az én fiam).
itt erről van info:
Mi is 7 hós kortól eszünk kiflit, kenyeret. Nálunk a tejtermékekkel, túróval, joghurtal van a baj apai ágon, valamit meg enni kell, nem csak zöldséget:-)
Ezzel szerencsére nincs bajunk. 8 hós
hát nekem a védőnőm tök mást mondott. azért kérdeztelek meg benneteket is. a lányom 11 hónapos. ezek szerint elkéstem a glunénnal, mert eddig nem kapott.
most álltunk le a szopival.
hogyan kell fokozatosan bevezetni?
szia! a 18.30-as válaszoló vagyok. mi orvosi ellenőrzés miatt vezettük be (írtam, hogy a fiam hajlamos a lisztérzékenységre, ezért.
szóval először fél babakekszet kapott, majd emeltük az adagot 1 egészre (ez kb. 2 hét alatt). aztán mi gluténtartalmú tejpépet kezdtünk használni- 1 adag naponta, vagy 1 üveg tésztás bébiétel. ez is ment egy darabig. összesen 3 hónap után már nincs mennyiségi korlátozás. bármennyit ehet.
szóval kb. így néz ki a fokozatosság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!