Anyukák! Ti egyetértetek a 60 éves védőnőm véleményével? "A baba ha jóformán csak üveges bébidesszertet és bébikaját eszik, az olyan mint ha mi felnőttek mindig mirelitet ennénk! "
Mert ha igen akkor az nekem nagyon nagy pech,mivel az én 7,5 hós fiam imádja az üveges dolgokat:-(
Az én főztömet meg kimondottan nem:-(
Nekem 2 gyerekem van, ők a két véglet voltak evés ügyileg.
A nagylányom csak és kizárólag bébikajár volt hajlandó enni, hiába főztem, pepecseltem, fagyasztottam nagy bőszen, nem kellett neki.
A fiamnak meg sokáig a babakaja nem kellett, csak azt volt hajlandó megenni, amit kotyvasztottam neki, bármit tettem elé megette, ha nem bolti, hanem házi készítésű volt.
Nos, mindkettő makk egészséges, egyiknek sincs semmmi baja.
Az előbbiekhez hozzászólva, mikor én a fiamnak kotyvasztottam a babakajákat én sem csak a natur zöldséget gyümölcsöt turmixoltam le. Persze eleinte igen, de mikor már 7-8 hónapos volt nem volt neki elég csak a sárgarépa paradicsommal, valamivel sűrítenem kellett, mert hiába látszott jól lakottnak, hamar megéhezett. Így én is a rizshez nyúltam, vagyis rizspehelyhez, amit ugye vízben kell elkeverni, és bizonyos állag után a zöldséghez, gyümölcshöz keverni. Tehát pont ott voltam, mint a babakaja összetétel, gyümölcs/zöldség, víz, keményítő gyanánt rizspehely, pici fűszer, husi stb. Arányait tekintve is hasonló volt. Max annyi, hogy cukor nem volt benne.
Úgyhogy olyan sokban nem különbözik a otthoni és a gyári, esetleg az ízében. És ugye, azt sem tudjuk, hogy az almát amit a zöldségesnél megveszünk honnan származik, mivel vegyszerezték stb, de abban sem lehetünk biztosak, hogy az a bio babakaja valóban 100%-os bio-e. Én a lányomnak csak kecskemétit és hippet vettem, egyszer vettem dinkyt, a fele a kukában landolt, rémes íze volt.
Szóval mindennek megvan a hátrány, előnye.
A 12-es hozzászóláshoz még annyit hozzáfűznék, hogy a lányom 1 évesen minden féle gond nélkül áttért a mi kajánkra, amit én főztem, pedig 5 hónapos korától babakaján élt nagyrészt. Most 4 éves, imádja a főztömet és mindenféle főtt ételt, az oviban is nehezen ment eleinte az evés, mert mindig azt mondta az óvónéninek, hogy csak az finom, amit anya főz. :))
Úgyhogy az sem igaz, hogy aki csak babakaját eszik, nem fogja szeretni a főtt ételt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!