Babavizet szeretnék adni 5 hónaposomnak, mert mostanság kevesebb anyatejet eszik. Ha felbontottam, utána tegyem hűtőbe? Mindig melegítgessem? Ti hogy melegítitek fel?
Az én Kisfiam 3,5 hós, csak cicizik.
De ezekben a nagy melegekben annyira izzad szegényem, meg szerintem kívánja is a vizet, mert beleivott a fürdővizébe, meg a vizes kezét szopogatta :)
A cumisüveget Ő sem fogadja el, a cumit sem, ökölődik (még a tejet sem ette meg, mikor itthon hagytam, mert dokihoz mentem).
Pénteken aztán vettünk Neki egy olyan csőrös poharat meg babavizet. Olyan szépen iszik, meglátja, és csücsörít, mintha szopizni akarna. Kb. 3-szor adtam Neki ma is, de csak kicsit, meg játszik is azzal a csőrrel, szopogatja.
A babavizet nekem a bababoltos így magyarázta: ha megbontom, akkor forralás nélkül adhatom. De utána hűtőbe kell tenni, és 24 órán belül felforralni, majd utána a hűtőbe kell tartani, de forralni már nem kell többször.
Én úgy csináltam, hogy megbontottuk, hűtő, másnap felforraltam az összeset egy edényben, lehűlt, vissza az üvegébe, be a hűtőbe. Reggelente öntök ki a kis pohárba, ami kb. elég lesz egész nap, hogy ne a hideg vizet adjam.
Kérdező, szerintem még így sincs feltétlenül szüksége a plusz vízre. Ha egyébként szépen szopizik és jelzi is neked, amikor kér, akkor biztosan tudja ő, mikor szomjas. Én a helyedben inkább szopival kínálnám őt a köztes időkben, aztán ha kér, kap, ha nem, nem.
Egyébként a mesin és a fogzáson kívül ez az életkor alapból ilyen elforgós, úgyhogy emiatt se aggódj. Ha minden alkalommal szopiztatod, amikor tényleg kér/elfogadja, akkor nem lesz gond szerintem. :)
De persze ez csak egyéni meglátás, te jobban tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!