Anyukák! Szoktatók használni járókát vagy mindig szabadonb mászkál a babátok /8 hós/?
Születéstől fogva használni szoktam. (Magasra emelhető az alja, 3 fokozatban állítható.)Így hozzá vannak szokva a gyerekeim. Ha fáradtak, vagy nyúzzák őket a tesók, akkor néha kifejezetten "bekívánkoznak", az a biztonságos kuckó, ahol otthon érzik magukat.
Fél éves korig gyakorlatilag abban vannak napközben, mert a járóka a lakás közepén van, onnan mindent jól látni.
Onnantól, hogy kúszni-mászni kezdenek, már szabadon is kiengedem őket, de csak akkor, ha 100%-ig tudok figyelni rájuk, és tanítani őket, hogy mit szabad és mit nem, mert nálunk nincsenek magasra pakolva a "veszélyes dolgok". (Természetesen a konnektor bedugaszolva, és nem tartunk porcelánt a földön, de van olyasmi, amit nem szabad piszkálni, és mégis elérhető. Pl. számítógép, vagy csak szimplán veszélyes, pl asztal sarka stb. )
13 hósan költöztünk másik házba, a régibe nem fért el a járóka, ott a kiságyába volt.
Valószínű egyedül leszek ezzel, de ha pl. főzök, akkor még most is berakom a járókába, pedig már 2 éves. Elnézeget egy könyvet, újságot stb. közben meg beszélek hozzá.
Te egy kicsit másfajta szabadságról beszélsz!
Félreértés ne essék, nem engedek meg neki mindent. Ha rosszalkodik, rászólok, elviszem onnan. Így megtanulja mit nem szabad. Viszont nem korlátozom a mozgásfejlődésében. Persze, ha valaki napi fél órára beteszi, akkor ő sem korlátozza, de én felesleges kiadásnak tartottam a járókát. Ennyi. Az udvaron sincs veszélyes dolog nálunk. Hagyom mászni a fűben, betonon, aztán meg mosakodunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!