Hogy élitek, éltétek meg, hogy a hozzátáplálás során kevesebbet/kevesebbszer szopizik a babátok?
szia!én 4hónapos korában kezdtem el hozzátáplálni,mert lusta volt szopni.Kb egy pár hete van,hogy már csak napi 2-3x szopik.most múlt 8hónapos.épp ma írtam ki egy kérdést,mert tegnap még jó voltam neki,de ma reggel nem tudtam már megszoptatni-egyszerűen nem kellett neki.
a tejemen nem vettem észre hogy annyira apadt volna,annyi van,amennyi kell neki.már a teákat se iszom.Egy részem már örül,hogy lassan leszokik a szopiról,mert így már én is belekezdhetek a fogyózásba,másrészt meg aggódom persze,hogy így kicsivel több mint 8hónaposan mi lesz?hogy oldom meg a tejalapú étkezéseket.szerencsére már eszik tejpépet vacsira uzsonnára joghurtot...így talán kibírjuk valahogy ha leszokik
Én örülök neki, mert olyan szenvedés volt a szopi, mindig kevés volt a tej, s utánna sírás rívás hogy még éhes, most pedig úgy örülök hogy eszik barackot almát meggyet tejpépet, s annyit amennyit csak akar!
Nálunk azért még megy a szopi, igényli a cicit, csak azon nyugszik meg, s azon tud elaludni, még ha csak nem is jön belőe semmi :)
Szia!
Mi most vagyunk 5 hónaposak.3,5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást.Azért ilyen korán,mert a babóca 2 hónapos koráig nem volt neki elég a tejem és pótolnunk kellett.Így mivel kapott tápszert is elkezdhettem a kóstoltatást.A lényeg nálunk nem sokat változott a szopási igény,és a tejem sem kezdett el apadni.Pedig délben főzeléket kap,délután pedig egy kis gyümölcsöt.Korábban,mikor megelégeltem a tápszer csinálgatást,elkezdtem igény szerint szoptatni,és úgy érdekes mód elég volt a tejem.
Most úgy csináljuk,hogy a pépes kaják után egy kicsit rárakom még cicire,tulajdonképp inni.A hígabb tejet kiissza és nem is kell neki több.
Nagyon szeretem szoptatni,pedig van mikor megharap:) Sajnos ez a rendje,előbb vagy utóbb elválasztódnak,de nem törvényszerű,hogy a hozzátáplálással egy időben történjen ez meg.
Nem tudom,hogy hányszor és hogyan szoptatod,de próbáld meg többször cicire tenni,hátha beindul újra a tejed.
9:31-es vagyok.Tök hasonló a helyzetünk,mert nekem is cicin alszik el esténként.Én úgy gondolom,hogy amíg van szopási igénye addig biztosan lesz valamennyi tejem.A természetre bízom magunkat:) Később még lehet ebből gondunk,az esti cicin elalvásra gondolok,de egyenlőre jó így.Én is élvezem,ő meg pláne.Később majd egy kis ölelésért,vagy egy pusziért majd úgy kell könyörögni,most kiélvezem,hogy ölelgethetem,csókolgathatom,és a szoptatás is belefér a sorrendbe:)
Meg kell tanítanunk nekik,hogyan étkezzenek,és ennek ez a módja.Ma már ritka,hogy 3 éves korukig szopjanak a babák,én addig csinálom amíg tudom,amíg igényli.Reméljük tejem is marad addig:) Ez nem önzőség!Éppen egy nagyon fontos dolgot tanítasz neki,életének egyik alap feltételét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!