Bébikompról tanácsok, vélemények? Jó vagy káros? Vegyek vagy sem?
Szia!
Nekünk van. Az első gyermekemnél is volt, ő imádta. A második babám már kevesebbet van benne, de szeret néha ücsörögni benne, nézegetni a sok zenélő, világító gombokat. Természetesen nem órákat tölt benne, és nem is minden nap, de egy-egy 10 percre, felügyelet mellet lehet használni. Szerintem ma már elég biztonságosakat gyártanak. Ja és nem drága, ha használtan veszed (mi 4500.- vettük az apródon, és teljesen újszerű, hibátlan! Az új ára valóban sok 20e ft körül). Fél éves kortól lehet használni. Az én lányom most 8 hónapos. Én nem érvelek ellene, sem mellette. Ha úgy érzed próbáljátok ki. Mi nem bántuk meg.
úgy látom azok a válaszolók akik azt írták,hogy használták-mind le lettek pontozva. (köztük én is)
pedig szerintem egy kismotor sokkal veszélyesebb tud lenni-hiszen nincs rajta fék,könnyen felborul,stb-és mégis rengeteg szülő megveszi. szóval én úgy gondolom:MÉRTÉKKEL használva nem ártalmas a bébikomp.
Árthat. A legtöbb ortopéd orvos sem ajánlja.
1.) (Élet)veszélyes - ha a baba borul vele (és a bébikomp simán borul a szőnyeg sarkától akár), akkor nem csak, hogy elesik vele, de mivel körbe van támasztva, nem tudja letenni a kezét, így szinte biztos, hogy a feje sérül.
2.) A baba nincs motiválva az önálló járásra, mert a komppal bárhová eljuthat, így megkéshet a járás.
3.) A járáshoz kicsit sem hasonlító mozdulatokat tesz benne a baba (löki magát a lábával), amik berögzülhetnek, és ez is nehezítheti a járni tanulást.
4.) A kompban a baba nem látja a lábait, így nehezebben alakulhat ki a szem-láb koordináció.
5.) A baba körbe van támasztva, ezért nem tanul meg esni.
6.) Ülni nem tudó babának nagyon terheli a gerincét.
7.) Ha a baba nem tud még kúszni/mászni, akkor pláne káros lehet, mert így a kúszásra/mászásra sem ösztönzi semmi, mert így akárhová mozoghat. Ha pedig a kúszás/mászás kimarad, akkor az az idegrendszer fejlődése szempontjából nem túl jó, később emiatt kialakulhatnak pl. tanulási nehézségek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!