Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kb 8hónapos babátok napi...

Kb 8hónapos babátok napi étrendje?

Figyelt kérdés

Sziasztok Anyukák!

Érdekelne a Ti babátok napi étkezési menetrendje. :) Mikor, mennyit, mit eszik?

8hónapos a gyermekem, s egyszerűen nem tudom "normális" étkezésre szoktatni. Leírom a mienket, ami szerintem nem túl előnyös:

reggel 6-7óra körül ébred, eljátszik még a kiságyban, 8körül reggeli: eszik valamennyi tápszert (80ml-150ml között, de inkább kevesebbet)

10körül tízórai: ezzel már gondok vannak, mert nem nagyon akar megenni semmit :( Próbálkozom már mindennel, de nem túl sok sikerrel. Ez lehet gyümölcspép, lehet joghurt gyümölccsel, lehet tejpép, lehet krémtúró. Ha bármelyikből 80-100gr-ot bele tudok imádkozni, az már jó. :) De az esetek nagy százalékában nem kéri, így marad a tápszer (max. 100ml)

12-13körül ebéd: minden esetben főzelék (hússal, tojássárgájával, bármivel...) Ezt imádja, megeszi az egészet (persze csak a boltit hajlandó), tehát: 160 v. 190gr főzelék. Plusz mostanában szoktam utána mindjárt gyümölcspépet adni, mert néhány kanál erejéig hajlandó enni - hátha főzelék. Aztán általában igényli a tápszert is (ez attól függ mikor kelt fel délelőtt). Ha akkor nem is, kb 1-1,5óra múlva kéri a tápszert (100-150ml)

17körül uzsi: újabb próbálkozások a tízóraival. :(, esetleg újra főzelék (ilyenkor, ha azt kap akkor alma-hús, barack-hús kombót adok, legyen már abban a gyerekben valami gyümölcs is:))

19körül fürdés, vacsi: tápszer. Na itt nincs gond :) 240ml vízből csinálom, de előfordul, hogy kér még :) (ezért le is cseszett a védőnőm :O)

Foga nincs, darabosat még nem merek adni Neki. Persze hízni nem nagyon akar már. Amit nem is csodálok, hisz enni nem nagyon akar, de az egész napját átkúszná :)) (most 7kg körül van - igaz 2020grammal született)

Köszönöm, ha válaszoltok! :)

Szép napot Mindenkinek! :)

2012. jún. 27. 11:41
 1/8 anonim ***** válasza:

8:00: szopi

10:00: gyümölcs

12:00: főzelék, husi + szopi

16:00: főzelék gyümölccsel (néha tejpép) + ha igényli szopi

19:00: szopi

21:00: szopi

Éjjel meg szopizik egyszer. Nekem szerncsére jól eszik. Foga neki sincs. Nekem azt mondta a védőnő h inkább kétszer egyen főzeléket, jó súlyban van a baba, minket "letiltott" a tejpépről. Azt mondta felesleges szénhidrát neki.

2012. jún. 27. 12:11
 2/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én babám 2 hét múlva lesz 8 hónapos.

6-7 körül szopik (nem mérem)

10-kor gyümölcs (2 db friss) pl alma-banán, barack-alma

14-kor házi főzi kb 200 gr. (mindig többet készítek és fagyasztom

17-18 között szopi+tápi (már kevés neki ilyenkor a tejem)

20-21 között tápi, és cicin alszik el

Nem lehet, hogy nem eléggé éhes a babád?

Ahogy néztem elég sűrűn kínálod, de biztos azért mert keveseket eszik.

Nálunk is ez volt a probléma kb egy hónapja még.

Aztán a reggeli után nem adtam neki 2 óra múlva gyümölcsöt, hanem vizet-teát ivott. Tudom nem szééép dolog, de BEVÁLT!

Azóta 4 óránként eszik, mindig megeszi az adagját.

Nekem ezt a védőnő tanácsolta és tényleg igaza volt!

Próbáld ki, talán nektek is segít!

2012. jún. 27. 13:12
 3/8 anonim ***** válasza:

Lehet, neki ennyi is elég. Majd ha éhes lesz, úgyis "szól" :) Na, én ezek után félve írom le a 8 hónapos kisfiam étrendjét :) Én picit "sokallom" de Ő tudja :)

Hajnalban, olyan 5 körül ébred egyszer, akkor szopizik. (szerencsére utána visszaalszik!!!!)

Délelőtt 8-9 között kap gyümölcsöt: alma, banán, babakeksz, barack, akármi MINDENT benyel; ha boltit kap, mert pl sietünk, akkor a Müller-es 250 g-os a nyerő, a többi kevés neki.

Ebéd délben, zöldségek, husi, szereti; ha boltit kap, általában a 220 g - os elég.

Délután babapuding, joghurt, ilyesmi.

Este 6 körül szoktunk vacsizni, ilynkor kap megint főzeléket, mindig úgy főzöm neki az ebédet, hogy vacsira is maradjon; ha bolti, akkor a 163 g - os kell.

Fürdés után kap még valamennyi tejpépet, majd jöhet a naaaaagy esti szopi :)

Napközben iszik vizet, babateát.

71 cm és 9640 g. Kislányom 1 évesen volt ennyi, mondjuk jóval kevesebbet eszik, de ha nem kap ennyit, napközben sírós, nyűgös, nem tud aludni és este is kell ennyi, különben ébred és csak szopi-szopi-szopi. Így viszont nyugodtan alszik.

2012. jún. 27. 13:37
 4/8 anonim ***** válasza:
Az még talán hozzá tartozik, hogy már ágy és bútor mellett lépeget és hihetetlen mennyit mászik és ácsorog...biztos azért éhezik meg ennyire :)
2012. jún. 27. 13:42
 5/8 anonim ***** válasza:

ó, mit adnák ha ennyit enne.

7,5 hós:

7-kor: szoppi

10-kor: gyumolcs kekszel, kb.150ml

13-kor: fozelék, max.90ml, de álltalában csak 60ml

16-kor: fozelék, max. 60ml

18-kor: szopi

20-kor: szopi

viszont éjjel még min. 2-szer kel szopizni

én próbáltam késobb etetni, hogy éhesebb legyen de akkor már sír, hogy éhes, és még kevesebbet eszik mérgében. Egyszerre viszont nem eszik meg tobbet, foleg a fozelék aggaszt, mert az nagyon kevés, igaz elég surure csinálom, szinte nem is higítom vízzel, csak a zoldségek meg a husi.

Kb. 7kg, pedig 3320g ra szuletett. Legnagyobb baja az, hogy nem ul meg, nincs ideje enni, most kezd mászni.

2012. jún. 27. 15:04
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

Ezek szerint van olyan baba aki még kevesebbet eszik. :O

Csak azért aggódom(tam), mert kb 3-4hónaposan (akkor még anyatejes volt) simán 700-800ml volt a napi adagja, mindez napi 5x-i evéssel, ehhez képest szerintem most nagyon kevés a bevitele - persze, tudom, hogy az anyatej más, de akkor is..... :)

Kedves 2-es válaszoló! Lehet, hogy tényleg nem éhes eléggé. De próbáltam már reggel korábban etetni, de 8előtt nem hajlandó egy kortyot sem. :) Ha ezt számolom, és 4óránként adok enni, akkor csak 4x enne naponta. :O Bár lehet, hogy többet enne, mint így. :)

Kedves utolsó! A főzelék kérdéshez csak annyi, hogy mint írtam is, az én gyermekem, kizárólag a boltit ette meg eddig. De miután ezerszer átolvastam, hogy mi van azokban, ill. végiggondoltam, hogy mi van abban amit én csinálok, egy dolog hiányzott nagyon belőle: a VÍZ! :) Én is sűrűre csináltam, tényleg csak a zöldség, meg a hús. Tegnap aztán tettem bele jócskán vizet, s láss csodát megette az egészet! :) Kérdés, hogy ma is megeszi-e, de megpróbálom! :)

Még egyszer köszi Mindenkinek, aki válaszolt! :)

2012. jún. 28. 09:14
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia!

2. vagyok!

Az én babámnak is a sűrűséggel volt gondja :)

n a főzővízzel turmixoltam és ha az sem volt elég akkor kis tápit vagy anyatejet tettem még bele...vagy gyümit, vagy gyümölcslét.

Attól függ,hogy ép mi volt az aznapi menü és ahhoz mi passzolt.

Most a favorit nála a cs.mell-rizs-meggy. Nem tudom olyan gyorsan lapátolni mint ahogy nyeli :)

Próbáljátok ki :) tényleg fincsi :)

Egyébként sok baba eszik sokszor keveset, nem baj ez egy kicsit sem!

Az én nagy fiam (4 éves) 3x eszik de akkor jócskán :)

A középső (3 éves) na Ő vagy 5-6 X is eszik, de mindig csak madár adagot.

A kicsit pedig már írtam.

Szóval szinte egész nap etetek, terítek, kaját készítek.... :S

2012. jún. 28. 10:56
 8/8 anonim ***** válasza:

mi 8,5 hónaposak vagyunk és majdnem ugyanaz a napirendünk, mint Nektek, pici eltéréssel.

6 körül ébred, viszont ő eszik némi tápszert (150-180 ml)

kicsit még eljátszik az ágyban, majd 8-f9 körül visszaalszik egy fél órácskára.

9 körül "tízórai" - kb 200g gyümi, darált keksszel vagy joghurt, tejpép vagy rizspép

12-13 körül ebéd, házi főzelék, ez is kb 200g csak

16-17 körül uzsonna - hasonló a tízóraihoz, szintén kb 200g

este 7-8 körül vacsi, ebédről a megmaradt főzelék, de mostanában kinézi a szánkkból a hideg vacsit, úgyhogy néha azt is csipegetünk neki. pl vajaskenyeret, mellé sajtdarabkákat, héj és belső nélküli paradicsomkockákat, néha pici sonkát is, de azt valahogy nem igazán tudja lenyelni.. Alul 2 foga van egyébként és lassan felül is kijönnek. Azt mondtad, hogy a te fiadnak még nincsenek fogai, de mégis javasolnám, hogy adogass neki minidarabkákat nyugodtan, mert az inye már neki is kemény elvileg és eltud mammogni darabosat is. Ráadásul ez még erősíti is az inyüket, úgyhogy én ezért is bátorkodom adni neki mást is, mint pép vagy folyékony akármi.

Ami a sűrűséget illeti, én is alátámasztom, hogy ha egy főzelék nagyon sűrű, akkor nem annyira eszik meg. Gondolj bele, az élete első vagy eddigi felében csak folyékony állapotú "ennivalót" kapott, erre most toljuk oda nekik kanállal egy teljesen más és idegen állagú cuccot...

Az én Babóm korábban is ezt csinálta, mármint, ha sűrű volt neki, nem igazán ette. Úgyhogy javaslom én is, hogy higítsd picit a főzelékeket, illetve én még a tej vagy rizspépeket is szoktam..

Szép napot Neked is! :)

2012. jún. 28. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!