Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy, illetve mikor lehet egy...

Hogy, illetve mikor lehet egy 2 hetes baba alvási ritmusát megváltoztatni, hogy ne legyen fent este 8-tól hajnali 1-ig, hanem inkább délután legyen ez az éber szakasza?

Figyelt kérdés
2009. júl. 8. 00:28
 1/1 anonim ***** válasza:

Én így csináltam:

Reggel ébresztő (legkésőbb 9-kor), átöltöztetés, be a nappaliba járókába, utazóágyba, lényeg, hogy nappal máshol legyen, ne a kiságyában. És melletted legyen.

1 óránként változtatás, hogy nappal ne tudjon mélyen aludni. Pl. 1 óra elteltével hasra fordítod picit. 1 újabb óra múlva babakocsiba teszed és egy kis séta. Újabb óra múlva hordozóba tenni.

Ő alhat, ha akar, nem kell erőltetni az ébredést, ébrenlétet, de az 5 óra hosszat tartó mélyalvásról szó sem lehet, mindig történik vele valami. Napközben ne járj lábujjhegyen, tedd a dolgodat, legyen melletted, hogy lásson, az is ébrentartja, érdekes.

Este adott időben fürdés, vacsora, alvás. És hálózsák, kényelmes, éjszakai öltözék (tehát a ruházaton is érezze, hogy nappal van, vagy éjszaka.)

Ha éjjel ébren is van, másnap reggel akkor is kelted, ugyanazt végigcsinálod, amit fent leírtam.

Nekem 2 nap alatt megfordult a babák napirendje, este 8-tól alszanak reggel 9-ig (közte hajnalban egy evés, de csak evés és teszem vissza őket), nappal szépen fennvannak, játszanak. Néha elalszanak persze, de nem sokat. Aztán "történik valami" és már ébrednek is fel.

Nyugodt, kiegyensúlyozott babák és én is az vagyok :-))

Sok sikert!

2009. júl. 8. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!