Muszáj 4 hónaposan elkezdeni a hozzátáplálást a tápszeres babánál?
Vannak babák, akik 4-5 hónaposan még el sem fogadják a kanalat, vagy éppen nem tudják lenyelni a pépet. Az én személyes véleményem az, hogy a tápszerben minden benne van, ami a babának féléves koráig kell, ezért a kisfiamat 6 hósan kezdtem hozzátáplálni. Nem volt vele semmi probléma, elsőre elfogadott minden új ízt, 7 hónaposan már hatalmas adagokat elfogyasztott. Tehát őrá egyáltalán nem igaz, hogy túl későn kezdtük volna a hozzátáplálást. A darabos ételekkel sem volt gond később, és a mai napig elég jó evő (23 hós).
Persze a babák nem egyformák, de attól, hogy egy baba tápszert kap, a bélrendszere nem fog gyorsabban fejlődni, és nem lesz hamarabb érett a szilárd ételek bevezetésére, mint egy anyatejes baba. Én ezért sem értem ezt a megkülönböztetést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!