Mennyi időt van a párotok/férjetek kettesben a babával? Mi az apa szerepe a baba életében?
A férjem 2 hetente jár tanfolyamra szombatonként 9-13 között. Amikor hazajön leviszi sétálni a lányunkat 2-3-4 órára, amíg én pihenek.
Az ismerősök, barátok, de még a szüleink is meglepődnek ezen, mert szerintük az apa egész héten dolgozott, pihennie kell. Az apának csak élveznie kell a gyereknevelést, a nehezebb dolgok (pelenkázás, etetés, később a nevelés, orvoshoz cipelés, szülői értekezletre járás) az anya kötelességei.
A másik ellenérv: bátor vagy, hogy rá mered bízni. Tényleg ilyen megbízhatatlanok a férfiak? Ennyi erővel őt is megkérdezhetnék, hogy miért meri rám bízni a gyerekét napi 8-10-12 órára....
Ti mi gondoltok erről?
Fura, hogy meglepődnek a szüleid/ismerőseid. Én se gondolom , hogy egy apának csak a gyereknevelés szép oldalából kell kivenni a részét. Párom heti 2-3 alkalommal munka után hazajön, megkajál és 6-7 óra körül elviszi a 14 hós kislányunkat sétálni 1-2 órára. Nekem van itthoni munkám és azt csinálom olyankor végre nyugiban, vagy a háztartással foglalkozom. Ilyenkor se pihenek. De akkor is jó, hogy picit lazábban vagyok. Ha 2-3 hetente elmegyek valahova barátnővel vagy a húgommal, akkor több órát is vigyáz a kicsire. Ez hétvégén szokott lenni. Persze olyankor mindent előkészítek, mit egyen a baba, stb. és nagyjából átbeszéljük a programot, hogy mikor mit kell vele csinálni. Nem volt még gond soha.
Esténként ő fürdeti, én csak az elején beteszem a kádba és a végén kiveszem a kádból. Pelusozni szinte soha nem szokott és etetni se nagyon. Orvoshoz ha oltásra megyünk akkor együtt visszük, gyógytornára csak én viszem. Bölcsibe beiratni együtt mentünk.
Szerintem jól csináljátok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!